• Forumet er stengt for nye innlegg, men du kan fortsatt gå inn på eldre årganger for å lese.

Øyvind Pedersen takket nei

Rattle

Erfarent medlem
#26
Mr.Ferguson skrev:
Du nevner Ålesund men Sogndal med knappe 6000-7000 (En tredel av Altas innbyggertall) har klart det så muligheten i bør være tilstede..
Joda, Sponsored by "Lerum" og "Meny". Kommer man høyt nok opp i divisjonan så e både lokale og nasjonale aktører interessert. Lerum er lokal, men opererer på en nasjonalt marked. Nærmeste vi kommer en sånn aktør må no være Volden eller noe slikt. Volden er vel hovedsponsor til Bul.

Poenget mitt var den klagingen over at Næringslivet må komme på banen no, akkurat som om næringslivet ikke e interessert no.
 

KO

Erfarent medlem
#27
Om Alta skal ta steget opp å etablere seg i Adeccoligaen er de avhengig av en hovedsponsor som er villig til å satse større summer enn hva tilfellet er i dag. Det må være lov å ta opp dette Rattle uten at du kaster deg i skyttergrava å kaller dette for "klaging på næringslivet"?

Er enig med Lille My i at publikum burde støtte klubben i større grad, fotballinteressen er der.
 

Mini

Erfarent medlem
#28
Et ASA trur æ e nødvendig for å kunne øke satsinga(se tidligere innlegg SIF ASA)
Et allmennaksjeselskap er et aksjeselskap med begrenset ansvar for deltakerne (eierne). At ansvaret for aksjeeierne er begrenset, betyr at de ikke har plikt til å yte høyere innskudd i selskapet enn det som følger av aksjetegningen, og at de kun kan pålegges å betale noe av selskapets gjeld når dette er spesielt avtalt.

Organisasjonsformen allmennaksjeselskap er beregnet på selskaper som har mange aksjeeiere.

Selskapet må benevne seg ”Almennaksjeselskap” i vedtektene og registreres med samme betegnelse i Foretaksregisteret. Da skal foretaksnavnet ha med forkortelsen ASA

Aksjer kan tegnes av eller selges til en ubestemt krets, «allmennheten».

Et allmennaksjeselskap må ha aksjekapital på minimum en million kroner og et styre på minst tre medlemmer. Det er pålagt å ha daglig leder.
Dette vil heller ikke påvirke klubbens vanlige drift eller andre klubbers tilgang til sponsormidler.
ASA`et kan bestå av x-antall investorer som e villig til å spytte inn kapital.
Beløpene trenger nødvendigvis ikke bli så store bare man e mange nok
Når man ser på skattelistene finnes d mange aktuelle "investorer" i Altaregionen
Et sted mellom 5-10 millioner mene æ ville gi klubben den "handlefriheten"
som trengs for å stabilisere seg i 1.div...... så begynne sneballen å rulle....
Klubben kan skaffe sæ de spillerne/trenere de ønsker,lønne /frikjøp av spillere mm
På et senere tidspunkt kan jo aksjene i ASA`et selges til "Allmennheten"
Kansje til og med du blir eier av Alta ASA
 

Lille My

Langt vekk supporter
#29
Rattle skrev:
Næringslivet hat gjort hjemmeleksa si. Nettopp derfor vi har et godt fotballag her i Finnmark. Næringslivet bidrar mye til idretten og får nesten bare kjeft tilbake. Æ syns bare det blir latterlig det evige jaget om at no må næringslivet komme på banen å bidra, no må næringslivet komme på banen å bidra. Om næringslivet hadde dobblet beløpet som sponses i dag så hadde idretten vært fornøyd i 2 år så hadde samme leksa kommet på nytt. No må næringslivet komme på banen og bidra, no må næringslivet komme på banen å bidra.
Men vi vil jo ha et enda bedre fotball lag, og det e vel derfor vi klage litt. Det e klart at i Alta e det mange lag og foreninge om beinet, og Alta IF sitt herrelag i fotball e vel dem som får mest. Og den kritikken som kommer her e nok mer retta mot de som bidrar i ingen eller mindre grad.

Alta IF burde kanskje åsså få litt kritikk, ka me å bruke de midlan man har litt mer effektivt. Og da mene æ ikke at man skal ta fra andre dela av klubben, men at 2.divisjonslaget sine midla og andre ressursa burde blitt brukt mer effektivt.

Øyvind og andre erfarne spillera e resurssa, bruk dem. Og gjør alt dokker kan for å få Øyvind til å bli.!!

Man kan jo åsså trekke fram Sakka og Overvik sin nye klubb Notoden, her e det en som har lagt inn enorme ressursa i klubben, og vips.. Adeccoligan 2007. Så det hjelpe me litt mer å rutte me.

Men.. samtidig e det jo spørsmålet om det virkelig skal koste så mye for at et jeng guttonga skal få leke sæ i 2 x 45 min en gang i uka.. I dag så gjør det det, og i lille Norge bruke vi langt mindre på fotballen enn andre land (Egland, Italia, Spania, Frankrike mf.).
 

KO

Erfarent medlem
#30
Et eventuellt ASA vil vel kun skje om Alta sitt a-lag skilles ut fra fotballgruppa om jeg ikke husker feil.
 

Per

Superfinn
#31
D e bare å peise på . D verste som kan skje e at Alta ASA går konk.

D beste e eliteseriespill, og europacupspill i 2010..
 

Mini

Erfarent medlem
#33
Per:D e bare å peise på . D verste som kan skje e at Alta ASA går konk.
Mini: Dette ville heller ikke gå utover idrettsforeninga som driver breddeidretten da Idrettsforeningen og Toppfotballen e to forskjellige foreninger,og ASA`et er et selskap hvor investorene spytter inn kapital. ASA`et og SIF Toppfotball har tegnet avtale seg i mellom. Pengene ligger i ASA èt, men spillere trenere og støtteapparat er ansatt i SIF Toppfotball noe som ikke påvirker Strømsgodset Idrettsforening(SIF).......
Dette e ikke lånte penger,men penger investorene tar fra egen lomme.
Penger som investorene kan risikere å tape,men også tjene på sikt .Pengene vil føre til at klubben kan "satse" mer og forhåpentligvis stabilisere seg i 1 div.
Spill i Adecoligaen vil igjen føre til større inntekter,mer publikum og klubben vil være mer interessesant for sponsorer.
Et event. Alta Toppfotball kan jo selvfølgelig gå konkurs med dårlig økonomistyring,men muligheten for økt satsing vil neppe la seg gjennomføre uten "frisk kapital" ASA`et
 
Topp