• Forumet er stengt for nye innlegg, men du kan fortsatt gå inn på eldre årganger for å lese.

2 divisjon til neste år?

RS

Admin
Medlem av ledelsen
#2
"Sender Alta IF ned én divisjon" skriver Altaposten i krigstyper på forsida. Makan til tabloid fremstilling av saken :(

"KAN sende Alta IF ned én divisjon" er jo det riktige å skrive - og ikke forvirre folk som bare kaster et blikk på forsida og faktisk tror på det som står der. Elendig journalistikk, etter min mening.
 

Håvard Th

Stabilisator
Medlem av ledelsen
#4
Tidligere i høst var det snakk at man ved opprykk til 1. divisjon hvor man ikke oppfylte lisensplikten at man ville bli flyttet ned til 3. divisjon. Men kanskje det her gjelder fra 2009? For det var jo kun Raufoss som ikke fikk godkjent lisensen for 2008, eller?

Men det ordner seg vel, for det har han Geir Ove Bakken allerede lovet på opprykksfesten, eller var det årsfesten? :)
 

sameboe92

ambasadør i Modum
#5
Jeg synes egentlig at fylket kan satse litt på sitt beste lag, for ingen andre lag fra Finnmark er i nærheten....Spytt in de ti millionene pluss 50 millioner fra fylket for stor satsing med å få laget til Tippeligaen, det hadde vært knæsjt
 

RS

Admin
Medlem av ledelsen
#6
Ja, fylket spytter nok inn en del - tidligere var det vel 500.000 hvis jeg husker riktig? Håper de følger på også i år...
 

Mini

Erfarent medlem
#7
...pluss nån millioner fra sametinget hadde vel vært topp...i og med at Alta e et topplag for hele Finnmark og flere samer på laget og i trener/støtteapparat
 

sameboe92

ambasadør i Modum
#8
Jeg syns det er viktig å få det beste laget i Finnmark til å bli et etablert Adecco lag, og kanskje om noen år første fra Finnmark i Tippeligaen, jeg kommer ihvertfall til å kjøpe klubben vis jeg blir mange millionær :p
 

sameboe92

ambasadør i Modum
#9
http://www.fxt.no/forstediv/article1531289.ece

Faen, nå vet hele landet om denne saken....Ingen som kjenner en mange millionær som vil innvistrere litt på klubben, eller som kjenner rådmannen, sånn at vi får de ti siste millionene

Jaja...vi får ihvertfall en sesong vil jeg tro ettersom det står neste år lissom....Men vi skal ha den stadionen opp å gå....
 

RS

Admin
Medlem av ledelsen
#10
Så var det avklart at Alta IF ikke under noen omstendighet mister 1. divisjonsspill i år, og skammeliggjør Altapostens latterlige overskrift her forleden.

Sakset fra FD:

Sikret toppspill denne sesongen

Uavhengig om nystadion blir vedtatt eller ikke, er Alta IF sikret spill i 1. divisjon denne sesongen.

Av HEIDI NILIMA MONSEN

Den siste tiden har det hersket full forvirring rundt Alta IFs plass i 1. divisjon. Mange frykter at den nyervervede Adeccoliga-plassen ryker tvert, dersom klubben ikke får på plass finansieringen av det planlagte nye stadionet på Aronnes innen utgangen av januar. Rune Nordhaug i Norges Fotballforbund (NFF) kan berolige Alta IFs tilhengere om at dette ikke er tilfellet.

– Nyopprykkede Alta IF får uansett spille i 1. divisjon kommende sesong, sier han til Finnmark Dagblad.

Klare regler
I utgangspunktet hadde Alta IF frist til utgangen av desember 2007 for å få på plass planene om hvordan de skal fylle forbundets krav til infrastruktur. I følge Nordhaug fikk klubben en måneds utsettelse blant annet fordi kommunen ennå ikke har behandlet saken ferdig. NFF har nemlig satt ned svært klare regler for hva som minimum kreves av fasiliteter på adeccoligalagenes hjemmearenaer. For Alta IFs del sto det mellom oppgradering av Idrettsparken på Aronnes, opprustning av Finnmarkshallen eller bygging av en ny stadion.

37 millioner
I slutten av desember vedtok klubben at de ønsker en ny stadion på Aronnes i tilknytning til dagens anlegg. Et prosjekt som er kostnadsberammet til 37 millioner kroner. Nå ser det ut til at finansieringsballen mer eller mindre kastet over til kommunen som nylig har mottatt en søknad om økonomisk støtte til prosjektet. Etter det Finnmark Dagblad kjenner til, søker Alta IF om støtte på 5,1 millioner kroner til aksjekapital, samt 15 prosent til idrettslag som bygger anlegg, noe som utgjør 5 millioner kroner. I tillegg er det snakk om et årlig driftstilskudd, samt et kommunalt garanti på et lån på 17.2mill. Kommunen skal behandle saken den 28. januar.

Hjemmebane Lerkendal?
Dersom Alta IF ikke får kommunen med på lag, eller får finansiert stadionprosjektet på andre måter innen utgangen av januar, kan det gi konsekvenser for årets sesong.

– Dersom planene ikke er på plass innen fristen, kan forbundet bestemme at klubben må bytte hjemmearena. Dette kan bety at Alta IF må spille sine hjemmekamper for eksempel i Tromsø eller på Lerkendal, forklarer Nordhaug.

Alta IF er ikke den eneste toppklubben som står i fare for å måtte flytte sine hjemmekamper til Tromsø eller Lerkendal. Bodø Glimt må kanskje også se seg om etter en ny hjemmebane ved sesongstart dersom forbundet ikke godkjenner deres planer om opprusting av Aspemyra.

Dele skjebne med Raufoss?
NFFs lisensansvarlig kan også fortelle at manglende planer for hjemmearena, også kan gi andre store konsekvenser.

– Alta IF kan, slik som Raufoss fikk, få et problem når de skal søke om lisens til høsten, forteller han.

Tidligere i høst ble Raufoss degradert fra sin plass i 1. divisjon på grunn av at de ifølge Norges fotballforbund ikke oppfylte kravene til infrastruktur.
 

Håvard Th

Stabilisator
Medlem av ledelsen
#11
I følge denne artikkelen så kan kampene for denne sesongen bli flyttet til en annen godkjent arena, med Tromsø og Trondheim som eksempler. Tror neppe det er aktuelt for Alta, og kan man da ende med å flytte seg selv nedover i systemet, med de konsekvenser det får? Er det her 3. divisjonsscenarioet kommer inn i bildet?

På den andre siden så var det nevnt at FIMA-hallen bare trengte å oppgraderes for et par millioner for spill i 2008. Og det er vel der Alta er tiltenkt å spille i 2008 uansett. Problemet med FIMA hallen er at det ikke er et langsiktig alternativ - det vil bli for dyrt å oppgradere hallen til videre spill i høyere divisjoner for de krav som kommer.

Satser på at planene for ny stadion går igjennom så er alle eventualiteter tatt høyde for. Det beste hadde vært om det hadde vært mulig med stadion sentralt i Alta, men tidsmessig er Aronnes eneste alternativet.
 

rex

Velkjent medlem
#12
Blir nok FM hallen. Finnes ikke en politiker som kan forsvare å betale 5-10 millioner for stadion. Da blir det Robek i neste omgang.
 

Rattle

Erfarent medlem
#13
Synes at Alta IF spiller litt vel høyt her, men for alt jeg vet så har de kanskje ingen alternativer. Tviler sterkt på at det finnes noen politiker som kan forsvare denne støtten til Alta IF. Alta Kommune har allerede for mye gjeld.
 

rex

Velkjent medlem
#15
I do agree Mr. Rattle. Kristensen spiller relativt vågalt når han setter politikerne til veggs og tilnærmet legger skylda på dem hvis idet ikke i løpet av en mnd vedtas støtte til ny stadion. Tror ikke det er så voldsomt gjennomtenkt.
 
#16
med den spillerflukten som er fra Alta IF og dårlige økonomien til klubben virker det pr dagsdato umulig å være lenger enn et år i første divisjon. Nå må noe skje i klubben. Noen millioner inn kun for å kjøpe spillere...

Noen i Steinberget som har planer om å bli millionær og kjøpe klubben?
 

Crocuta

Erfarent medlem
#17
mnja.... hadde vel ikke vært meg i mot... kan alltids leke en sånn liten Chelski æ..... må bare sende en søknad til hamar i helga....
 
Topp