• Forumet er stengt for nye innlegg, men du kan fortsatt gå inn på eldre årganger for å lese.

Adeccoligaen 2011

Håvard Th

Stabilisator
Medlem av ledelsen
#1
I fjorårets tråd ble Lyn det første laget som ble klar for Adeccoligaen, og i år var de også det første laget som ble bekreftet røk ut også da de begjærte seg selv konkurs.

I dag har vi fått det første laget klart for Adeccoligaen 2011. Med Hønefoss poeng mot Start kan ikke lenger Sandefjord klare kvalifisering og er dermed det første klare laget i neste års Adecco.

Adecco 2011
Sandefjord

I andre divisjon gjenstår det 4 runder, og ingen lag er klare for opprykk enda. Ingen lag vil heller bli klare opprykk neste runde da avstandene er for små foreløpig.

Avd 1
Asker leder 3 poeng foran Notodden, og opprykket står i praksis mellom disse to lagene, selv om Nest Sotra (8p), Kjelsås (9p) og Manglerud Star (10p) fortsatt har teoretisk mulighet.

Avd 2
Hødd kjemper med Kristiansund om opprykket og er 2 poeng foran. Skeid som er 7 poeng bak har i teorien enda sjansen.

Avd 3
Randaberg lå lenge an til å bli klar tidlig men har nå tapt 2 av sine 3 siste kamper, og dermed er avstanden ned til Flekkerøy nå kun 6 poeng. FK Tønsberg (10p) og Ørn Horten (11p) har enda teoretisk sjanse, men mye skal vel til for at Randaberg roter bort dette, selv om de har begynt på en liten sprekk. Alle Randabergs 4 gjenstående kamper er mot lag på nedre halvdel.

Avd 4
Ham Kam leder nå avdelingen etter total sprekk av Raufoss som tidligere var i førersetet. Det var før Raufoss på de siste 9 kampene kun har klart en seier. Raufoss er nå helt nede på 5. plass. Ham Kam leder 3 poeng foran KFUM. Harstad (9p), Brumunddal (10p) og Raufoss (11p) bare teoretisk mulighet.Adeccoligaen 2010

Har sikret opprykk
Ingen

(trenger i øyeblikket matematisk 57 poeng for å være garantert opprykk)

Kan ennå rykke direkte opp
Alle foruten Tromsdalen, Moss og Follo

(trenger i øyeblikket 42 poeng...kun Sogndal som allerede har 48 poeng trenger å få mer enn 42 poeng, og 8 klubber kan i øyeblikket samtidig nå 42 poeng)

Kan nå kvalikk
Alle

(matematisk grense i øyeblikket 35 poeng)

Klarer minst kvalikk

Ingen (matematisk grense i øyeblikket 49 poeng, men det vil da være minimum 4 lag på 48 poeng hvor 3 klarer kvalikk, så Sogndal med 48 poeng og god målforskjell er i praksis klar allerede)

Rykker ikke ned
Sogndal
Fredrikstad

(matematisk grense i øyeblikket 40 poeng)

Nedrykk
Lyn
 

xzander

Erfarent medlem
#4
Ser ut til at det blir gjensyn med Hødd neste sesong. Hødd leder med 5 poeng på Kristiansund når det gjenstår 2 kamper. Mye skal til for at de ikke rykker opp. Hødd har vært sterk denne sesongen, så de skal snuble bra på slutten for og ikke rykke opp.
 

Håvard Th

Stabilisator
Medlem av ledelsen
#5
I tillegg har Hødd en enorm målforskjell så de trenger bare 1 poeng på de siste 2 kampene mot AAFK2 og Molde2. Fra Tippeligaen så begynner det å se svart ut for Kongsvinger - det beste de kan håpe på er i praksis kvalik da de er 12 poeng bak sikker plass med dårlig målforskjell med 4 kamper igjen. Men KIL supportere er nok fornøyd uansett nå da de fikk berget klubben - det kunne som sagt vært mye værre.

HamKam rykker nok opp fra avdeling 4 - de har 3 poeng og 10 mål på KFUM med 2 runder igjen. Med en seier bør opprykket være i boks, og med formen HamKam har vist i det siste er nok det sannsynlig, men kampene skal jo spilles først. Avdeling 1 er enda helt åpen. Der står det mellom Asker og Notodden. Asker leder med 1 poeng, mens Notodden har kraftig fordel på målforskjell. Der avgjøres nok opprykket i neste runde - seriefinale Notodden mot Asker.

I Adeccoligaen ser Moss og Follo fortapt ut, selv om det fortsatt er mulig å redde plassen med 4 runder igjen (+ noen hengekamper). Der står nok siste nedrykksplassen mellom Bodø/Glimt, Alta, Sandnes Ulf (3 kamper), Tromsdalen, Mjøndalen og Bryne (5 kamper), selv om også Løv Ham, Strømmen og Nybergsund kan rykke ned (matematisk grense 38 poeng). Skal man plukke en "favoritt" til nedrykk så ligger Sandnes Ulf dårlig til med bare 3 kamper igjen, hvorav 2 på bortebane.

Det kan gi denne Adeccoliagen neste sesong:

Kongsvinger (fra tippeligaen)
Sandefjord (fra tippeligaen)
Fredrikstad (fra kvalik)
Ranheim
Løv-Ham
Strømmen
Nybergsund
Bodø/Glimt
Alta
Tromsdalen
Mjøndalen
Bryne
Notodden (fra 2. div avd 1)
Hødd (fra 2. div avd 2)
Randaberg (fra 2. div avd 3)
HamKam (fra 2. div avd 4)
 
#6
Om det blir det ser jeg at jeg mest sannsynlig drar på disse kampene:
Ranheim, Vinger, FFK og Randaberg. Men håper at BG ikke rykker opp :)
 

Håvard Th

Stabilisator
Medlem av ledelsen
#7
Asker vant seriefinalen borte mot Notodden og er klar for Adeccoligaen.

Hødd klarte kun uavgjort mot AAFK2, men med god målforskjell så var det alt de trengte. I tillegg ble det uavgjort også for Kristiansund så da var det også matematisk klart for Hødd.

HamKam vant også, og har 3 poengs luke og 9 plussmål mer enn KFUM med en runde igjen, så HamKam er så godt som klare de også.
 

Håvard Th

Stabilisator
Medlem av ledelsen
#10
Ikke bare nesten - matematisk så går grensen på 35 poeng, og det er det vi har. Sandnes Ulf har bare to kamper igjen og kan ikke gå forbi, selv om andre lag bak Sandnes Ulf kan gå forbi. Dermed spikret at nedrykk er uaktuelt.
 

Håvard Th

Stabilisator
Medlem av ledelsen
#11
Adeccoligaen 2011
Sandefjord
Randaberg
Asker
Hødd

Nedrykk fra tippeligaen - kun Sandefjord er fortapt. Kongsvinger kan fortsatt nå kvalik.

Opprykk fra 2. divisjon
Avd 1 - Asker klar denne runden etter seier i toppoppgjøret mot Notodden
Avd 2 - Hødd klar denne runden etter at både Hødd og Kristiansund kun klarte uavgjort
Avd 3 - Randaberg allerede klar forrige runde
Avd 4 - HamKam leder med 3 poeng og 9 plussmål med en runde igjen og er så godt som klar

Adeccoligaen 2010

Har sikret opprykk til tippeligaen
Ingen

(trenger 55 poeng for å være matematisk sikret)

Kan ennå rykke direkte opp
Sogndal
Fredrikstad
Sarpsborg 08
Løv Ham
Ranheim

Kan nå kvalik
Bodø/Glimt
Alta
Nybergsund
Strømmen
Mjøndalen
Bryne
+alle som kan nå direkte opprykk selvsagt

Er sikret kvalik
Kun Sogndal

(trenger i øyeblikket 46 poeng for å matematisk være sikret kvalik)

Rykker ikke ned
Sogndal
Fredrikstad
Sarpsborg 08
Løv Ham
Ranheim
Bodø/Glimt
Alta
Nybergsund

(trenger i øyeblikket 35 poeng for å være matematisk sikret)

Nedrykk
Kun konkurslaget Lyn er nede fra Adeccoligaen så langt.
 

Håvard Th

Stabilisator
Medlem av ledelsen
#20
Ja, Moss rykker ned. De er 6 poeng og 17 minusmål bak Sandnes Ulf med 2 runder igjen (Sandnes kun 1 kamp).

I tillegg ser det mørkt ut for Tromsdalen som må ha poeng borte mot Fredrikstad for å ikke havne i samme situasjon (mange minusmål bak et lag smo er 3 poeng foran med en runde igjen). Dvs at TUIL må minimum ha 4 poeng mot FFK og Glimt, og det er hvis Sandnes taper sin siste kamp neste helg. Klarer Sandnes og Bryne poeng må TUIL vinne begge.

Det ser mørkt ut for Follo også som er tvunget til å vinne begge sine kamper, men de har igjen MIF hjemme og Moss borte så de får en mulighet. Men med en gang Bryne og Sandnes tar poeng er håpet ute for de også. Det kan se veldig ut som at de 4 som ligger nederst nå er de fire som ryker ut av adeccoligaen (TUIL, Follo, Moss, Lyn). Sandnes/Bryne kan eventuelt rykke ned for et av lagene, men det skal mye til. I teorien kan også Mjøndalen ryke, men da må TUIL vinne de to siste, og de samt Bryne/Sandnes gå forbi. Så Mjøndalen spiller faktisk for sikret plass borte mot Follo i neste runde som kan gjøre oppgaven litt verre for Follo.

I andre enden kan resten av lagene fortsatt klare kvalik, selv om det skal veldig mye til for Alta. Med seier til Glimt mot Moss i neste runde er det håpet dødt. Hvis Glimt skulle rote det bort mot Moss, er Alta avhengig av disse resultatene: vinne sine 2 siste kamper, løv ham taper begge sine (bryne + strømmen), strømmen taper mot nybergsund, samt at glimt heller ikke vinner siste kamp mot TUIL. I tillegg er det en fordel at Nybergsund ikke også vinner mot Mjøndalen i siste runde. Gjør de det så har Alta ett minusmål å hente på Nybergsund.
 

TUIL

Velkjent medlem
#21
Follo, Mosks og TUIL er nok nede nå, FFK må vinne på søndag og da tror jeg ikke TUIL har en sjanse i havet. Synd, men heisen i Dalen trenger litt olje nå :)

Veldig spent på hva som skjer i TUIL frem mot neste sesong. Mange spillere som sitter på gjerdet og tenker. Burde vel også være en mulighet for dere til å hente noen av spillerne i Dalen. Matland har signalisert at han vil bort (men her er Sarpsborg allerede inne i bildet) Talberg, Sørensen, Stenberg osv er tilgjengelig. Stenberg har signalisert i noen sesonger nå at han må ha jobb når han går ut av studiet (juss) til sommeren. Hvis ikke legger han opp. Så en avtale med en advokat i byen om at han tar inn Stenberg som fullmektig ville nok kunne lokke han nordover tror jeg.
 

RS

Admin
Medlem av ledelsen
#22
Hva skjedde med TUIL egentlig? Trodde de kom til å havne langt høyere på tabellen, og en frisk vårsesong underbygde bare mitt inntrykk av laget.
 

TUIL

Velkjent medlem
#23
TUIL har hatt marginer i mot i avgjørende kamper i tillegg til at enkelte spillere på langt nær har prestert på det nivået de kan.
Jeg trodde selv før sesongen at TUIL stod sterkere i år enn hva de gjorde i fjor, men så feil kan man altså ta. Hvis jeg skal peke på noen hovedgrunner til at TUIL ikke berger plassen:
- Skader, vårsesongen var brutal. I flere kamper var 5-6 av de faste + innbytterne deres ute. Eirik Sørensen mistet 2/3 deler av sesongen og han er en av divisjonens beste keepere når han er i form. Bjørn Strøm har også slitt mye denne sesongen med lysker og har vært savnet. Reidar Waage puttet vel 10 i fjor og har knapt nok spilt i år.
- Spillere som ikke har levert varene, Jonas Johansen var god i starten av sesongen, men har falt helt sammen. Har berget seg på at det har regnet i Dalen på de fleste hjemmekampene, hvis ikke hadde alle sett at han knapt nok løper seg svett. Jonas var spilleren som skulle heve laget i motgang, men ble en av grunnene til at vi ikke vipper hjemmekampene vår vei lengre.
Eirik Bertheussen har levert mye merkelig spill, er en viktig brikke i laget og kanskje adeccoligaens tøffeste midtstopper, men har gjort litt for mange feil. Har nok fått for mye ansvar i oppbyggingen av spillet, noe han overhodet ikke mestrer.
- Spissene generelt har vært alt for dårlige fremfor mål. Stortsett alle hjemmekampene har vi svidd flere gigantiske sjanser på slurv og elendige avslutninger.
- rutine, vi stiller med divisjonens yngste lag og har fått noen i sekken på at flere er for naive. Vi får kanskje betalt i fremtiden på satsningen, men det er helt klart en ulempe for TUIL at vi knapt har spillere som er over 25 i stallen.
 

RS

Admin
Medlem av ledelsen
#24
Trasige greier. Har alltid vært litt "fan" av spillestilen deres, og har tippet de foran Alta de siste to sesongene. Med nedrykk nærmest et faktum kan det bli tøft å ta veien direkte opp igjen med et ungt lag og et evt tap av flere erfarne spillere. Nivået i 2. divisjon er vel bedre nå enn noensinne, spesielt i toppen.
 

TUIL

Velkjent medlem
#25
Ja, alt avhenger av hvordan vinteren blir med tanke på signeringer for TUIL. Beholder vi stammen i laget burde opprykk være mulig.

Finanskrisen har slått inn over 2.divisjon også, så nivået er ikke avskrekkende, men mye avhenger av hvilken avdeling man havner i og hvordan motstanden blir. For TUIL sin del er det 5 lag innenfor 4-5 timer tur med buss og de andre kampene vil nok være i nærheten av flyplasser (oslo/trondheim) så belastningen vil nok for mange bli mindre en hva den er i dagens Adeccoliga og alternativet med nedtrapping til 3.divisjon vil være enda mer belastende for spillerne.
Hvis vi ser på årets sesong i nord-norge så har Harstad gjort en grei sesong med en stall som ikke er i nærheten av det TUIL har.

Det er en del spillere som er klar for neste sesong. Vi har allerede signert med Fredrik Allertsen som i en alder av 19 år har 54 kamper for TUIL og flere ung.landskamper på CV'en. Lars Gunnar Johnsen (19) har kontrakt ut neste sesong også han en meget talentfull midtbanespiller(ung.landslag) som har snart 50 kamper for TUIL i tillegg til 1 sesong for Senja i 2.divisjon. Sondre Flaat (puttet mot dere i treningskampen i vinter) er bare 17 og har fått noen innhopp i årets sesong + tillit på g17 i år har også kontrakt ut neste år.
De største talentene er med videre og jeg tror vi vil ha en ganske solid stamme i laget. Eirik Bertheussen har sagt at han vil bli i Dalen pga familie og jobb. Så ordner det seg vel flere av de andre i dagens lag.

Det er også mange rykter som svirrer om hvem som blir hentet inn til TUIL. For de av dere som har hørt litt på FK Fotball så ryktes det at Jonas Simonsen (hurtigtoget fra BOIF) og Andreas Løvland (17 åring med 2 sesonger for Lyngen Karnes) kan være på vei inn i tillegg har TIL en meget god juniorgenerasjon hvor flere vil få tilbud fra TUIL.

For min del vil jeg gjerne se at alle spillerne blir i TUIL, men hvis noen velger å dra så håper jeg at de tar turen til Alta. Hvis det blir MP som tar roret i Alta vil vi nok få se 1-3 spillere fra dagens TUIL i neste års Alta
 
Topp