• Forumet er stengt for nye innlegg, men du kan fortsatt gå inn på eldre årganger for å lese.

Famler i blinde

Mini

Erfarent medlem
#1
synes Alta nå famler helt i blinde..etter å ha gjennomført 9 kamper før ferien i 4-3-3 med alt for mange rokkeringer på spillernes posisjoner,har laget nå gått over til 4-2-3-1 eller en "light" versjon av 4-4-2 ..intensjonen med endringa av formasjon var en mer defensiv "trygghet" og da færre baklengs mål..
men hva e d vi ser nå..den ønskede defensive tryggheten har latt vente på sæ og d fins ingen strukturen i den defensive organiseringa..spillerne ser ikke trygge ut i posisjonan og d offensive spillet har også blitt dårligere..laget skaper ikke lenger like mange sjansjer..hva e da vitsen å legge om formasjonen når laget får flere baklengsmål i mot og d skapes færre målsjanser fremover..
hvis vi ser litt på spillestil og spillertyper har Alta siden forrige nedrykk i 2005 hatt en helt tydelig valg av spillestil og spilletyper i en typisk 4-3-3 formasjon,dær kontringsspillet med hurtige overganger har vært varemerket..spillere som bekler disse posisjonene e hentet og tusenvisvis av treningstimer og e blitt lagt ned gjennom disse årene for å utøve og perfeksjonere stilen..men hva skjer når vi i de føste 6-7 kampan møter favortttan i 1 div. på rekke og rad og får tap som innerst inne var kalkulert..jo panikken brer sæ først hos media som mene Alta skal slå hvemsom helst hvorsom helst..trener og støtteapparatet lar sæ rive med å blir usikre og begynner den evige rokkeringa i laget..spillerne blir usikre kollektivt fordi dem fra kamp til kamp får forskjellige spillera og posisjona og forholde sæ til..når så flere spillera samtidig ikke lykkes i posisjon eller føler sæ ubekvem forsvinner selvtilliten og laget e kommet inn i en "negativ"sikel..
hadde laget "tort" å tape mot lag på den øverste delen av tabellen og tatt d som god trening/matching og heller brukt alt fokus på å ta poegn mot lag som ligge rundt dem på tabellen... samtidig turt å fortsette i 4-3-3 med spillera i posisjona dem har brukt tusenvis av treningstimer og utallige kamper på å øve inn så hadde nok både selvtillit og poegnan kommet..:2):2)
GOD SOMMER
 
K

Kaffi

Gjest
#2
Er mye enig med deg der Mini, vi må få spelt inn en mer fast ellvar, alt for mykje rokeringar på laget:confused:
 

Mini

Erfarent medlem
#3
gratulere så inni h...... med seiern og 3 kjærkomne poegn...
tilbake i vant 4-3-3 formasjon og spillere tilbake i kjente posisjona ..dette e me på å skape den tryggheta som trengs for å gi spillerne selvtillit nok til å ta flere poegn..TO)TO)
 

Mini

Erfarent medlem
#4
..leser innlegget "Frustrert og fortvilet" i Altaposten 9 okt. dær Jens Nilsen (JN)prøver å "irettesette" et allerede "frynsete" Altalag..d eneste æ kan si mæ enig me JN e at d e viktig å ta poegn fra "tabellnaboa"..men d har vi åsså gjort....19 av 20 poegn e faktisk tatt fra lag fra midten og nedover

8.Haugesund 3 av 6
9.Moss 3 av 6
10.Sarpsborg/Sparta 3 av 3
11.Løvham 0 av 3
12.Bryne 3 av 6
13.Ulf/Sandnes 1 av 6
14.Kongsvinger 3 av 6
16.Hødd 3 av 3
..har enda muligheter på poeng mot lag på den nedre halvdel av tabellen som Sarpsborg/Sparta,Hødd og Løvham og i bestefall ha full pott mot Sarpsborg/Sparta og Hødd
..kun 1 poegn e tatt fra lag fra midten av tabellen og oppover og d var uavgjort mot Sandefjord hjemme..
..NIL/Trysil som JN sammenligner Alta med innehar pr. dd 7 plassen og er et lag på den øvre halvdel av tabellen...
JN sammenligner forøvrig kampen mot KIL med hjemmekampen mot Nybergsund før ferien..æ vet ikke om hukommelsen til JN har svikta,men d eneste som var likt var resultatet 1-2 tap,hvis d va d han sikta til og da "famla vi helt i blinde"...i kampen forøvrig http://webtv.tv2.no/webtv/?progId=248353 var d Nybergsund som dominerte fra start til mål..nå mot Kongsvinger var det Alta som dominerte og 13-2 i målsjanser sier vel sitt..
..Sandnes/Ulf hjemme var vel den kampen som ligna mest på KIL kampen,dær Alta styrer kampen men taper 0-1 på et tilbakespill etter 7-0 i målsjanser..
..spillemessig har laget etter ferien tatt flere steg fremover uten å ha fått nok utelling,noe også tvilsomme dommeravgjørelser må ta skylda for..æ synes både vi og media skal gi spillergruppa arbeidero i tia fremover mot de 4 siste kampene og heller ta en skikkelig "oppvask" etter sesongen hvis d skulle bli aktuellt..HM)
..rettet.
 

Snorkfrøken

"Mor"
Medlem av ledelsen
#5
Ja, når du setter opp poengtabellen slik, viser du jo at JN tar feil i at Alta ikke tar poeng mot sine nærmeste poengnaboer! Du burde nesten skrive innlegg til Altaposten og svare han... (Bare rett opp at vi har 3 av 3 poeng mot Sparta og 3 av 6 poeng mot Bryne) :)
 

Håvard Th

Stabilisator
Medlem av ledelsen
#6
Yupp, Jens Nilsen fabrikerte en del fakta der. Trakk frem kampen mot Nybergsund som ligger på øvre halvdel, og Kongsvinger som vinner, vinner og vinner. Det ikke bare Alta som har tapt mot Kongsvinger i det siste, og vi kunne fort tatt poeng likevel hvis bare Martin hadde fått det målet som han scorte.

Men som nevnt tidligere så er JN sitt poeng om at Alta ikke tar poeng mot lagene de må slå tilbakebevist til det fulle. Det er heller slik at vi ligger så langt nede som vi gjør fordi andre lag tar flere poeng mot topplagene.

Alta har tatt poeng fra disse lagene i år:
1. Odd Grenland 0 av 6
2. Start 0 av 6
3. Sandefjord 1 av 6 poeng
4. Sogndal 0 av 6 poeng
5. Notodden 0 av 6 poeng
6. Hønefoss 0 av 3 poeng
7. Nybergsund 0 av 6 poeng

så mot de 7 topplagene har vi i øyeblikket tatt 1 poeng

8. Moss 3 av 6 poeng (5-4 i målforskjell fordel Alta)
9. Haugesund 3 av 6 poeng (5-5)
10. Sarpsborg 6 av 6 poeng (4-2)
11. Løv Ham 0 av 3 (1-3)
12. Bryne 3 av 6 (5-4)
13. Kongsvinger 3 av 6 (4-3)
14. Sandnes Ulf 1 av 6 (2-3)

mot de neste 7 lagene har vi tatt 19 poeng, og vært bedre innbyrdes mot 5 av lagene - inkl Haugesund på bortemål :D

16 Hødd 3 av 3 (2-1)

Er det dermed sikkert at vi slår Hødd hjemme? Så absolutt ikke. Nesten ingen kamper i Adeccoligaen er walk-over. I allefall ikke kamper mellom lag på nedre halvdel.
 

Håvard Th

Stabilisator
Medlem av ledelsen
#7
Og en rask sjekk på Sandnes Ulf viser at de har tatt 7 poeng (1 seier, 4 uavgjort) mot lagene i topp 7. Men de har bare 1 av 6 poeng mot Hødd, etter at de tapte hjemme for ikke lenge siden.
 
Topp