• Forumet er stengt for nye innlegg, men du kan fortsatt gå inn på eldre årganger for å lese.

Noen tanker etter sesongen 2008

RS

Admin
Medlem av ledelsen
#1
Studerer tabellen litt, og det er egentlig ganske oppsiktsvekkende tall. Alta scorer mye, og har faktisk flere nettkjenninger enn lag som Sandefjord, Hønefoss og Haugesund - lag som endte på øvre halvdel av tabellen. Det forteller i klartekst hva som må forbedres til neste år. Håper Isak Ole Hætta fortsetter som trener og samtidig greier å forsterke laget spesielt bakover. Neste år er det igjen 4 lag som rykker ned, og det skal utrolig mye til for at Alta skal unngå nedrykk neste år. Håper inderlig de greier å etablere seg! HM)
 

KO

Erfarent medlem
#2
Kloke ord.

Men jeg er ikke enig i at det skal "utrolig mye til" for at man skal unngå nedrykk. Det er i år 8 poeng opp til sikker plass om 4 lag hadde rykket ned, poengfordelingen blir nok ganske lik neste seong. I tillegg har et ungt Alta-lag nå et års Addecoliga-erfaring og skal bl.a spille mot lag som Mjøndalen, Stavanger, TUIL og Skeid.

Forsvaret er den lagdelen som behøver mest forsterkninger, utvilsomt når man ser på målforskjellen. Men det har også en sammenheng med hvordan hele laget forsvarer seg.
 

RS

Admin
Medlem av ledelsen
#3
Jeg mener at det skal veldig mye til for at de skal berge seg til neste år, for det viser seg gang på gang at lag med tilsvarende budsjett som Alta IFs vil slite i bunnen. Det er realitetene, men jeg håper virkelig at erfaringen de har fått i år sammen med ytterligere forsterkninger skal føre til et videre liv i Adeccoen. Håper sentrale spillere som Idris, Needham og Vilmunen fortsetter.

TUIL blir et interessant lag å møte. Alta har ikke spilt i samme divisjon som Tromsdalen siden 1999 - men Alta har et godt tak på 'dalingene i cup-sammenheng. De andre 2. divisjonsavdelingene holder et generelt høyere nivå enn avd. 4 - og spesielt Skeid tror jeg blir tøff. De vant sin avdeling med overlegne sifre, og hadde bare ett tap gjennom hele sesongen.
 

Mini

Erfarent medlem
#4
..tabellen gjenspeiler nok prestasjonan som e gjort i år,men en sjette plass i antall scorede mål e jo bra,men nest sist i antall baklengs bør d gjøres noe med..Løvham var vel d laget som også i fjor hadde den siste trygge plassen for fortsatt 1 div spill men da med 33 poegn,men Sparta/Sarpsborg berget da plassen pga Raufoss manglende lisens..
..33-34 poegn e vel dær en bør ligge for å fornye videre 1 div. spill..
 

RS

Admin
Medlem av ledelsen
#5
Ikke helt enig der, mener Alta må ha minst 35, helst 38 poeng for å være på trygg grunn. Sesongen 2006 havnet tre lag på 35 poeng, og to av dem måtte ned en divisjon. I 2004 var situasjonen enda værre, da lå tre lag på hele 37 poeng, og på nytt havnet de to dårligste på nedrykksplass.
 

sameboe92

ambasadør i Modum
#6
Jeg tror vi redder oss... Eller, tror vi må forlenge med Jay, Ante og Vilmunen bak for at vi skal greie det... Hente inn en kvalitetsback på hver side, som funker offensivt og defensivt.

Høyreback = Hente tilbake Tor Mattis Kåven :)
Venstreback = Her er jeg mer usikker, men finner sikkert no gull i utlandet igjen :)

Tror ihvertfall vi kommer over Skeid, Mjøndalen og Stavanger... Ingen av de er gode nok for Adecco... Især Mjøndalen.
 

duracellkanin

Erfarent medlem
#7
Nå skal vi ikke ta sorgene på forskudd og male fanden på veggen allerede dagen etter serieslutt.....For nå vet vi ikke hvor stort budsjett Alta vil ha neste år, antar det blir større enn i år, og vi vet heller ikke hvilke spillere Alta vil få signert før sesong start....Men når man ser på tabellen og på kampene som er spilt i år, så kunne Alta like godt hatt 38 poeng iår, som 26, da dem fikk noen stygge dommertabber mot seg iår, som ikke burde skjedd, og noe jeg håper NFF retter oppi, og får på plass dommere neste år som kan dømme i adeccoligaen, og ikke sender tegneserie dommere oppover og ellers i kampene.......men jeg velger å tro at vi havner høyere oppe på tabellen neste år, enn i år.....Som Tom Nordlie sa; Alta er for god til å rykke ned....
 

RS

Admin
Medlem av ledelsen
#8
Skal ikke svartmale nei, men det er viktig å være realistisk. Det er beinhardt å overleve i Adeccoen, og jeg er meget imponert over at de greide det i år. Jeg blir dobbelt så imponert neste år hvis de på nytt greier det. Alta er definitivt for god til å rykke ned, og spørsmålet blir neste år om de er gode nok til å etablere seg.
 

Mini

Erfarent medlem
#10
RS
Ikke helt enig der, mener Alta må ha minst 35, helst 38 poeng for å være på trygg grunn. Sesongen 2006 havnet tre lag på 35 poeng, og to av dem måtte ned en divisjon. I 2004 var situasjonen enda værre, da lå tre lag på hele 37 poeng, og på nytt havnet de to dårligste på nedrykksplass.
..du trekker frem de tøffeste årene ja.. men d fins noen lettere år også.. tabellene lyver ikke..
..Måtte ha så mange poegn for å være over streken.. så kan jo i tillegg god målforskjell gjøre at du treng et poegn mindre:

2000 29 p
2001 33 p
2002 29 p
2003 28 p
2004 38 p
2005 30p
2006 36 p
2007 33 p
2008 35 p

Tar du et snitt av disse 9 årene vil du komme på 32,33 poegn..da e ikke 33-34 urealistisk..:2):2)
 

RS

Admin
Medlem av ledelsen
#11
Er klar over forskjellene de siste årene, men synes det bør taes høyde for "worst case scenario" og jobbe deretter. Derfor mener jeg 35 poeng er minstekravet, så kan vi evt bli positivt overrasket hvis en lavere sum holder. Men dette blir jo flisespikkeri, så vi kan for ordens skyld bare satse på at gutta tar nok poeng til neste år ;)
 

Håvard Th

Stabilisator
Medlem av ledelsen
#12
Mener bestemt at æ leste at etter omleggingen ville TRE lag rykke ned fra adeccoligaen. Hvordan NFF ordner dette vet æ ikke da det er FIRE 2. divisjonsavdelinger. Så da må det vel bli kvalik enten mellom noen avdelingsvinnere i 2.divisjon eller at den 4 siste plassen i adeccoligaen gir kvalik mot et av vinnerne fra 2.divisjon

Er ikke helt enig i at de andre 2.divisjonsavdelingene holder så mye bedre nivå enn avd 4. Du kan si at de nyopprykkede lagene er dårligere, men i toppen er det nok mere jevnt.

Et par eksempler:
2006 avd 4 Nybergsund 3. plass
2007 avd 1 Nybergsund 1. plass

2007 avd 4 Mjøndalen 2. plass
2008 avd 1 Mjøndalen 1. plass

2007 avd 2 Asker 2. plass
2008 avd 4 Asker 6. plass

2007 avd 1 Eidsvold Turn 5. plass
2008 avd 4 Eidsvold Turn 10. plass

Nå vil man selvsagt finne eksempler andre veien også, men disse eksemplene skulle vise at det å slå fast kategorisk at avd 4 er svakere enn de andre avdelingene blir galt.

2005 Avd 4 Tromsdalen rykker opp - 2006 Adecco - har fire lag bak seg på tabellen
2006 Avd 4 Raufoss rykker opp - 2007 Adecco - har fem lag bag seg på tabellen
2007 Avd 4 Alta rykker opp - 2008 Adecco - har to lag bak seg på tabellen
 

Håvard Th

Stabilisator
Medlem av ledelsen
#13
Fant igjen tråden der det var en artikkel om det som ble besluttet i forbindelse med økning av tippeligaen til 16 lag, med overgangsordning og opp/nedrykk fra 2009. I den artikkelen som ble klippet og limt inn står det at de TRE siste lagene fra adeccoligaen rykker ned fra 2009, men når æ går inn på linken så er dette rettet til fire som egentlig er mer forståelig. Så det var bare en feil fra journalisten som skrev artikkelen /trykkfeil.

Så da kan det igjen se ut som at fire lag rykker ned neste sesong.
 

RS

Admin
Medlem av ledelsen
#14
Vil nok tro at vinnerne av hver 2. divisjonsavdeling er relativt jevne - som jo statistikken også viser, men at det generelle nivået er høyere på de andre avdelingene har vært debattert endel. Det sies at å rykke opp fra avd. 1 til 3 er vanskeligere enn i avd 4, pga flere hardtsatsende lag sørpå. Nivået på enkelte nordnorske lag viser seg ofte å være for lavt til å overleve. Vi husker vel alle Steigen som ble knust av de fleste da de var oppe i 2. div, og HFK som tok mål av seg til å ta opp kampen med Alta som Finnmarks flaggskip i fotball - det endte med nedrykk samme året.

Men; nå blir det jo bortimot umulig å bevise at et generelt nivå er høyere i avd 1-3 enn i 4, men det spekuleres altså stadig i dette.
 
#15
RS
..du trekker frem de tøffeste årene ja.. men d fins noen lettere år også.. tabellene lyver ikke..
..Måtte ha så mange poegn for å være over streken.. så kan jo i tillegg god målforskjell gjøre at du treng et poegn mindre:

2000 29 p
2001 33 p
2002 29 p
2003 28 p
2004 38 p
2005 30p
2006 36 p
2007 33 p
2008 35 p

Tar du et snitt av disse 9 årene vil du komme på 32,33 poegn..da e ikke 33-34 urealistisk..:2):2)
Litt pirk, men år 2000 bør ikke tas med i snittberegningen. Var bare 14 lag i divisjonen det året. 16 lag kom først i 2001.
 
A

arregini

Gjest
#16
Store rom

Etter å ha sedd mange Alta-kampa i år, særlig borte, vil æ våge å påstå at hovedgrunnen til at vi slipp inn såpass mange mål e de store romman mellom lagdelan.

Særlig mellom forsvaret og midtbanen får motstanderen gang på gang ta i mot ballen og vende opp, det føre svært ofte til vanskelige situasjona for forsvaret. Man skulle tro det va en enkel justering å enten falle lavere med midtbanen, eller trykke frem forsvaret, men det e det tydeligvis ikke.. Det her e nåkka som dem må ta tak i frem mot neste sesong.

Forsvaret sett under ett e vel ikke den lagdelen som treng mest forsterkning, hvis vi får beholde Jay og Ante. Dem e jo begge to knallgode stoppera i Adeccoliga-målestokk. Dersom vi i tillegg behold Thomas A som god backup på stopperplass ser det bra ut. Viktig at Mikku fortsette, og backan skal jo også være rimelig stabil hvis Brekke tar en ny sesong, og Overvik spille som han gjør på sine gode daga. Mads bør nok erstattes på midtbanen, og dersom Vegard går tilbake til TIL må vi også ha en ny spiss.

Bortsett fra det ser laget bra ut, trur aldri Alta har hatt et så godt fotballag. Men, vi må luke bort en del av tullefeilan, og unngå de sure ettmålstapan, som vi har sett altfor mange av i år.
 

Håvard Th

Stabilisator
Medlem av ledelsen
#17
Vil nok tro at vinnerne av hver 2. divisjonsavdeling er relativt jevne - som jo statistikken også viser, men at det generelle nivået er høyere på de andre avdelingene har vært debattert endel. Det sies at å rykke opp fra avd. 1 til 3 er vanskeligere enn i avd 4, pga flere hardtsatsende lag sørpå. Nivået på enkelte nordnorske lag viser seg ofte å være for lavt til å overleve. Vi husker vel alle Steigen som ble knust av de fleste da de var oppe i 2. div, og HFK som tok mål av seg til å ta opp kampen med Alta som Finnmarks flaggskip i fotball - det endte med nedrykk samme året.

Men; nå blir det jo bortimot umulig å bevise at et generelt nivå er høyere i avd 1-3 enn i 4, men det spekuleres altså stadig i dette.
Du nevner Steigen, men har vel allerede gitt deg poenget med at de lagene som er i bunnen av avd 4 (nyopprykkede lag fra div 3 avd 21-24) er svakere en nyopprykkede lag i de 20 andre avdelingene, grunnet nivået på 3.div her nord. Men de [få] lagene som ellers er i avdelingen har gjort det ganske stabilt, det være seg om de heter Tromsdalen, Alta eller Mo - for nå er det vel ikke flere lag igjen? (ser nå helt bort i fra 2-er lag) Det vil si at neste års 2.divisjon avd 4 vil bestå av bare Mo av den vante kjernen, siden de andre 2 har rykket i adeccoligaen. Så da vil man i den avdelingen ha Mo, 3 nyopprykkede lag og 10 andre fra trolig østlandet.

Det var jo også mange lag som kjempet om opprykk i avdeling 4 i år - hvorav de fleste var fra Østlandet (Ull/Kisa, Tønsberg, Pors) men likevel rykket Tromsdalen opp. Du nevnte også Skeid som et eksempel på et godt lag - det kan like gjerne brukes mot divisjonen de var i - kanskje avdeling 2 er den svake avdeling - Skeid cruiset igjennom avdelingen og endte på 69 poeng mot Tromsdalen som slet seg til opprykk i siste kamp og endte på 56 poeng. I fjor var de begge i adeccoligaen, og da var Tromsdalen 9 poeng foran Skeid ved endt seire (på plassen foran).

I år har vi jo også fått indikasjoner på at kanskje avd 2 er svakere - nyopprykket fra avd 2 var Hødd som endte 5 poeng foran Asker (som var nyopprykket fra div 3). I år var Hødd sjanseløse i Adeccoen, mens Alta fra avd 4 berget plassen. Asker flyttet over til avd 4 neste år, og ramlet ned på tabellen (6 plass), mens sammenlignbare Mjøndalen (også nyopprykket fra 3 i fjor) gikk fra 2 plass i avd 4, til opprykk fra avd 1.

Hvordan har opprykkede lag til adecco klart seg de siste årene sortert etter hvilken avdeling de spilte i året før?

2008: Avd 1 (Nybergsund) foran avd 4 (Alta), avd 3 (Sandnes) og avd 2 (Hødd)
2007: Avd 1 (Notodden) foran avd 4 (Raufoss), avd 2 (Skeid) og avd 3 (MK)
2006: Avd 3 (Haugesund) foran avd 1 (Sarpsborg), avd 4 (TUIL) og avd 2 (Oslo Øst/MS)
2005: Avd 2 (Follo) foran avd 3 (Løv Ham), avd 1 (FK Tønsberg) og avd 4 (Alta)

Så avd 4 vinneren har ikke gjort det dårligs siden vi var der i 2005 - og i 2008 er vi tilbake og berget plassen, mens Follo og FKT sliter i andre divisjon. FKT var opprykksfavoritt i avd 4 i år, men klarte bare 3. plass. Follo endte på 6. plass i avdeling 1.

Hvis vi tar snittet av de 4 siste årene å kan man kanskje rangere avdelingene slik: avd 1 foran avd 4, avd 3 og avd 2.
 

RS

Admin
Medlem av ledelsen
#18
Det er godt mulig at diskusjonen hvorvidt avd 4 er svakest har blitt utdatert, for det er vel slik at det har jevnet seg mer ut de siste årene - flere lag satser knallhardt på opprykk til Adeccoen.
 

Per

Superfinn
#19
Om gutta fra Afrikas kyst har gode holdninger og tilpasse seg kulturn (Dio og David) og vi behold alle de andre utlendingan.. + en spiss av whatever nasjonalitet som kan putte masse mål, så e d me litt tur meget mulig å havne trygt og godt midt på tabellen...
 

RS

Admin
Medlem av ledelsen
#20
Geir Magne Gjersvoll i spilleselskapet Betsafe.com skrev:
– Alta mangler de økonomiske musklene for å bli et lag på øvre halvdel. De er avhengig av å få lånt inn noen gullkorn pluss finne noen utviklingsbare spillere i lavere divisjoner. Med full klaff kan de ende midt på treet, men vi tror på bunnkamp.
QFT.
 
#24
jeg får vel bare gratulere med et nytt år i adeccoligaen. Det var sterkt av dere å klatre over nedrykksstreken, men jeg kan ikke si dere spiller veldig god fotball.. Mot blant annet Sarpsborg Sparta la dere ned en eventyrlig innsats, og fortjente alle 3.poengene.. Sparta sin innsats vil jeg ikke si noe om.. årsverste, helt klart..
Dere skal også ha skryt for å fått på plass en keeper som holder veldig bra nivå i Adeccosammenheng. så, da gjenstår det bare å ønske dere lykke til i nesteårs adeccoliga! jeg gleder meg allerede.. !:D
 

jihaa

Terminator
#25
Hvordan er det med stadionsituasjonen til neste år? Står vi i fare for å bli degradert fordi vi ikke har et skikkelig stadion på plass til neste år? Ser i nordlys at TUIL sliter litt der.
 
Topp