• Forumet er stengt for nye innlegg, men du kan fortsatt gå inn på eldre årganger for å lese.

NSA-info angående flytting av seriekamper

Snorkfrøken

"Mor"
Medlem av ledelsen
#1
Til medlemmene i Norsk Supporterallianse
Vedr. minnesmarkeringer knyttet til helgens fotballrunde


Styret i NSA oppfordrer alle medlemsklubber til å støtte opp om NFFs minnesmarkering av Utøya-tragedien ved å gjennomføre 1 minutt stillhet sammen med resten av stadion. Det vil ikke bli arrangert noen felles supporteraksjon fra NSA sin side. Komplikasjoner som har oppstått som følge av omberamming av kamper etter den utsatte runden vil ikke bli prioritert på samme måte som andre omberammeringer.
Vi berømmer initiativet fra UN, UFC, TT'05 og Kjernen som ble spredt i supportermiljøet, og er stolte over det mangfoldet og engasjementet som finnes blandt norske supportere.

Vedr. flytting av kamper (Kopi sendes til NFF og TV2)
Flytting av kamper i norsk fotball er krevende. Mange aktører er involvert. Det å kjenne til endringene god tid i forkant er viktig for å kunne planlegge godt, spesielt når eget lag spiller borte. Ifølge medieavtalen kan kamper flyttes med en frist på tre uker, noe som egentlig er i minste laget for norske fotballsupportere, men fristen er innarbeidet. Endringer etter dette kan forekomme, men da må særskilte forhold inntreffe. Vi går ut fra at kommersielle hensyn ikke sorterer under slike ”særskilte forhold”.

Kampen SK Brann – Strømsgodset IF ble flyttet til mandag 8. august, men denne uken flyttet tilbake til søndag 7. august fordi SK Brann har frigitt spillere til landslagsoppdrag.
Feil kan alle gjøre. Om det er slik at landslagsuttakene forelå i forkant burde selvsagt NFF ha redskap for å fange opp dette slik at kampen aldri var aktuell for flytting. Eksisterer ikke slike redskap pr dags dato går vi ut fra at de foreligger før neste plassering av tv-kamper.

Feil kan alle altså gjøre. Brann – Strømsgodset ble flyttet fra mandag til søndag. Forhåpentligvis uten for store praktiske problemer for bortesupporterne. Frustrasjonen griper imidlertid om seg når en ny feil følger den første. Om det er slik at det MÅ være en mandagskamp burde selvsagt de som har senderettighetene og de som godkjenner valget, ha respekt nok for den korte tiden til avspark, at det velges en kamp som er kortreist for å unngå nye problemer. I dette tilfellet velger oppsiktsvekkende nok TV2 og NFF å flytte IK Start – FK Haugesund fra søndag til mandag.

For det første er reiseavstanden Haugesund – Kristiansand betydelig. For det andre hadde da spesielt nok Maakeberget, FK Haugesunds supporterklubb, i lengre tid planlagt årets tur i forbindelse med denne kampen. Både for å gjøre noe annerledes og for å unngå lengre opphold i Kristiansand av sikkerhetshensyn. NFF dobbeltsjekker selvsagt med klubbene som er berørt om det er forhold som tilsier at flyttingen ikke skal skje. FKH tok aldri en telefon til Maakeberget som dermed sitter igjen med betalingsforpliktelser på omkring 30 000,- for reise og opphold som nå ikke vil bli brukt. NSA tar det som en selvfølge at FKH dekker dette.

I lisenskravene for neste år ligger det i kapitel 35 en forpliktelse i at alle klubber skal ha en supporterkoordinator (SLO) for å bedre informasjonsflyten mellom supportere og klubb. Dette er et kroneksempel på hvorfor NSA ønsker ordningen velkommen.

Var det alternativer? Jo da, både Lillestrøm Sportsklubb – Sarpsborg 08 og Fredrikstad FK – Stabæk Fotball har fortsatt kampstart søndag kl 18. Dette er kortreist kamper. Ingen liker å flytte kamper på kort varsel, og noen liker mandagskamper dårligere enn andre, men her foreligger det spesielle omstendigheter som ganske sikkert vil blitt akseptert. NSA understreker at vi ikke har undersøkt om det foreligger spesielle omstendigheter som gjør at disse kampene ikke er aktuelle for flytting.

Norsk Supporterallianse har i flere år, og med ny kraft før årets sesong, argumentert for betydningen av kortreist fotball på mandager. Vi tror det er fruktbart for kampatmosfæren og kampopplevelsen at det er både hjemme- og bortesupportere til stede. Uten å utbrodere dette nærmere kan vi bare fastslå at våre innspill ikke lyttes til. Dette kan vi ikke akseptere og må vurdere nye tiltak for å sikre at vi blir hørt.

Fotballsupportere er i Uefas nye lisensregler akseptert som en av aktørene i fotballen. Supporterklubbene i norsk fotball er i aller høyeste grad ansvarlige, oppegående og hovedleverandørene av den atmosfæren som gjør at fotball er verdens mest populære idrett. Norsk Supporterallianse vil atter en gang understreke viktigheten av at vi tas med på råd før avgjørelser av betydning for oss tas. NSA vil derfor foreslå at nasjonal supporterkoordinator plasseres i gruppen som bestemmer tv-kamper for om mulig å unngå at tilsvarende blemmer skjer igjen. Vi ønsker også å diskutere med NFF hvem som egentlig skal dekke ekstrautgifter når fotballens premissleverandører påfører supporterklubber unødvendig ekstraarbeid og utgifter, samt hvilke kriterier som skal legges til grunn for flytting av kamper kortere enn tre uker før kampstart.
 
Topp