• Forumet er stengt for nye innlegg, men du kan fortsatt gå inn på eldre årganger for å lese.

Nytt lisensreglement

duracellkanin

Erfarent medlem
#3
Enig i det Snork, men samtidig så åpner dem for klubber som driver økonomiskgambling og som ikke har økonomiskstyring, dem burde i det minste fått med et eget punkt som krever lønnstak, som tåler både nedrykk og opprykk....føler på sett og vis at dette er kommet på plass for å "hjelpe" de klubbene som ikke har økonomiskstyring og kontroll, og evt. fasalitetene på plass....
 

Håvard Th

Stabilisator
Medlem av ledelsen
#4
Lisenskravene er de samme som før - bare konsekvensene som er endret. Kan jo ikke flytte halvparten av klubbene ned i andre divisjon. :)

Så nå får de utsatt fristen for egenkapital, og kan legge planer for å få på plass andre krav - godkjennes ikke disse planene, eller man ikke klarer å gjennomføre de. Da først blir man straffet - hvor de aller fleste vil få poengstraff - etter hva jeg har kunnet tyde. Det er poengstraffen som da kan føre til at du rykker ned - ikke det at du blir flyttet ned ved å miste lisensen.

Hvis du ikke følger planen for å komme i havn med lisenskravene, kan du fortsatt i ytterste konsekvent miste lisensen, men det ser ut som de aller fleste sakene kanskje kan løses med poengstraff. Så blir det spennende å se hvor mange klubber som må starte neste år med minuspoeng (som da i utgangspunktet skulle bety, før endringen, at de egentlig ville ha mistet lisensen og blitt flyttet ned i andre divisjon.)
 

Håvard Th

Stabilisator
Medlem av ledelsen
#5
I følge Sarpsborg Arbeiderblad (som har fått uttalelse fra Sarpsborg 08) skjer følgende hvis man ikke har positiv EK 31. desember:

Blir målt to ganger

Norges Fotballforbund vil følge nøye med hva som skjer i klubbene framover.

- Har vi ikke klart å følge vår handlingsplan den 31. desember, får vi en irettesettelse (gult kort). Da får vi en ny måned til å rette opp dette. Har vi fortsatt ikke klart det 31. januar, blir vi trukket tre poeng. Har vi fortsatt ikke klart det 28. februar blir nye tre poeng tatt, seks til sammen. 31. mars er det siste måneden vi bli trukket tre poeng hvis vi ikke har gjort det vi skulle. Da er vi ni poeng i minus.

Mister lisens

- Det stopper ikke med det. Har vi fortsatt ikke vårt regnskap i orden etter handlingsplanen 30. april, blir lisensen tatt. Da blir det ikke spill i 1. divisjon, sier styrelederen.

Han forteller videre at kravene nå er de samme som de har vært hele tiden. Den eneste forandringen er at klubbene får lenger tid på å ordne opp de økonomiske problemene.

- Det skal bli spennende å se hvor mange minuspoeng klubbene starter med når sesongen 2010 starter, sier Lilletvedt.
 
Topp