• Forumet er stengt for nye innlegg, men du kan fortsatt gå inn på eldre årganger for å lese.

Steinberget presenter 2. divisjon avd. 4

Håvard Th

Stabilisator
Medlem av ledelsen
#1
Steinberget har tatt en titt på lagene i 2. divisjon avd. 4.

Hva sier vi om ditt lag? Finn ut her , og gi gjerne en kommentar her .

Steinberget vil til slutt komme med sitt tabelltips for divisjonen.
 

Håvard Th

Stabilisator
Medlem av ledelsen
#2
Eidsvold Turn

Eidsvold Turn spilte i fjor i 2 divisjon avd. 2, og endte på 7 plass med 34 poeng. I år har Eidsvold fått et par fine tilvekster som Geir Frigård (Ham Kam), Thanh Tran og Kim Roger Strand (Kongsvinger), samt spillere fra lokale lag i 2. og 3. divisjon. I avgang er det verdt å nevne fjorårets Eidsvold Turn spiss Bjørn Inge Rødfoss som gikk til Kongsvinger. Turn tar sikte på å klatre oppover på tabellen i år, og med disse forsterkningene så skal man ikke se bort fra at de kan bli en joker i opprykkskampen selv om de langt fra kan ses på som noen favoritt.

I treningskampene har de til nå i kamper mot 2. divisjonsmotstand bare slått Kjelsås (3-0), men har i hele vinter været plaget av mange spillere på skadelista. Andre resultat verdt å nevne er 0-1 mot Kongsvinger og 3-3 mot Bærum som regnes blant outsiderne til opprykk i avdeling 2.

I kamper mot lag fra avd. 4 har Eidsvold tapt 2-5 mot Raufoss og 2-4 mot Skarp. I kampen mot Raufoss hang de med lenge, men to sene Raufoss mål gjorde resultatet styggere. I sin siste treningskamp møtte de divisjonskollega Nybergsund, en kamp Nybergsund etter rapportene dominerte, men et mål fra Kim Roger Strand på straffe i sluttminuttene sørget for 1-1, et noe flatterende resultat, men det er som kjent målene som teller.
 

Håvard Th

Stabilisator
Medlem av ledelsen
#3
Gjøvik/Lyn

Spilte som Turn i avd. 2 sist sesong, og hadde i likhet med Turn 34 poeng. Målforskjellen sendte dem på plassen bak, åttende.

Det har ikke sett lyst ut for Gjøvik/Lyn i vinter. Mange store tap, også blemmer mot lag fra lavere divisjoner. Fra fjorårets lag har de mistet viktige brikker som spissene Svenkerud og Olebakken, forsvarspilleren Ronny Børthus og med tidligere Alta-keeper Cato Nilsen ikke lenger i troppen er eneste keeper igjen i A-stallen Audun Markeng.

Disse spillerne erstattes med juniorspiller fra egen stall, samt lokale talenter fra naboklubbene. Gjøvik/Lyn har nylig signert 2 mer markante spillere i tidligere Ham-Kam spiss, Sveinung Fjeldstad (som er utestengt for doping til juni) og midtbanespilleren Momadou Jeng Jallow, som sist sesong var i Brumunddal og har erfaring fra Superettan i Sverige.

Gjøvik/Lyn har visjoner om å rykke opp i fremtiden, men det spørs om ikke de visjonene må legges på is foreløpig, mens de konsentrerer seg om å redde plassen. I vinter så det riktig ille ut i treningskampene, men det har vært fremskritt og spore, med fine resultater mot Nybergsund (1-2), Brumunddal (1-1) og Skarp (2-1).

Siste finpuss før seriestart ble gjort i Årdal, der Gjøvik/Lyn etter rapportene hadde 3 gode omganger i kampene mot Åsane (1-0) og Årdal (1-3).
 

Håvard Th

Stabilisator
Medlem av ledelsen
#4
Alta

Mye har endret seg siden Alta spilte i Adeccoligaen sist sesong. Borte er keeperene Tervaniemi og Bjørkelund, forsvarerne Tollefsen, Reginiussen, Kåven og Rasmussen, midtbanespillerne Johansen og Talberg, mens angrepet har mistet Esjeholm, Hansen og Eliassen. Til sammen var disse spillerne på banen i 41.5 % av alle spilte førstedivisjonsminutter, eller hele 12 325 minutter.

Jobben med å fylle opp dette tomrommet går til disse spillerne: Vidar Nogva (keeper), Ole Mathis Westrheim Hætta (forsvar), Anders Uthaug (forsvar), Jan Tommy Haugli (midtbane), Ole Christian Stamnes (angrep). Denne uka ble også Thomas Braathen (forsvar) klar på lån fra Tromsø, i første omgang for en måned.

En viktig brikke kom allerede på plass i fjor, men Jan Egil Brekke kan nesten regnes som en nykommer all den tid da skader gjorde at han kun fikk spille en hel kamp i fjor. I år har han måket inn mål i treningskampene. Per Arne Østgård fikk kun et innhopp i Adeccoligaen, men har i år muligheten til å tilkjempe seg mye spilletid. I tillegg gror det på rekruttlaget: Svein Ove Thomassen og Christian Reginiussen fikk prøve seg i Adeccoligaen i fjor, og det kan fort komme opp spillere derifra.

Alta er ikke den største favoritten til opprykket, men har vist at det bor mye i laget, blant annet i kampene mot Tromsø (1-3) og Mo (4-0). Skal de derimot gi Raufoss kamp til døra, må laget unngå blemmer som i kampen mot Skarp (1-5).
 

Håvard Th

Stabilisator
Medlem av ledelsen
#5
Ullensaker/Kisa

Ull/Kisa er et av mange lag i divisjonen som satser hardt, og har ambisjoner om å rykke opp. Om ikke i år så i løpet av et par år. I vinter har laget vært ekstremt skadeforfulgt noe som har resulterte at de måtte stille et veldig redusert lag mot Raufoss (0-8), og måtte avlyse kampen mot Ham Kam 2. Det har bedret seg i det siste, og laget har fine resultater i det siste: 1-1 mot Nybergsund, 2-1 mot Groruddalen og 3-1 mot Drøbak/Frogn. Laget må likevel still seg blant de mange outsiderne etter de antatte topplagene Raufoss, Nybergsund og Alta.

Ull/Kisa har ikke vært av de enkleste lagene å følge i vinter grunnet manglende oppdatering på nett, men i følge en artikkel fra hovedtrener Harald Fjeldberg i januar, så har det vært store utskiftninger i stallen. De har blant annet flyttet opp 6 spillere fra rekruttstallen til A-laget. I samme artikkel ble back/flankespiller Fredrik Nilsen (G-18 landslaget) trukket frem som en spiller som lukter på større oppgaver enn 2. divisjon med Ull/Kisa.
 

Håvard Th

Stabilisator
Medlem av ledelsen
#6
Steigen

Om Ull/Kisa har vært vanskelig å følge på nett, så er ikke situasjonen mye bedre mht Steigen som ikke har egne sider på nett. Oppdateringer har likevel funnet veien frem via en uoffisiell side. [http:\\steigen.fotball.norge.cc]

I februar kunne denne nevne (kilde: Avisa Nordland) om 10 nye spillere som Steigen har anskaffet etter opprykket til 2. divisjon:

Roy Are Iversen, keeper (fra Innstranden)
Robert Skavhaug, forsvar (fra Innstranden)
Anders Karlsen, midtbane (fra Innstranden)
Ken Ørjan Lundheim, midtbane (fra Innstranden)
Thomas Schøning, midtbane (fra Innstranden)
Tor Kristoffer Delp, angriper (fra Lofoten)
Espen Bendiksen, keeper (fra Lofoten)
Kim Sundfær, midtbane (fra Kirkenes)
Kristian Almeland, midtbane (fra Fyllingen)
Thor Mikalsen, spillende trener (Bodø/Glimt)

Steigen har gode resultater å vise til i vinter, men har i hovedsak bare møtt motstand fra lavere divisjoner. De har møtt Mo 2 ganger og spilt jevnt mot dem (2-3, 2-2). Nå skal det sies at Mo som rippet i opprykket til Adeccoligaen i fjor høst har slitt mye i vinter, og er litt på etterskudd, men de er uansett ventet å være med i toppen i år også så nyopprykkede Steigen har vist at de ikke vil bli noen enkel motstander å møte.

Likevel må man regne Steigen som et av lagene som må kjempe for å unngå nedrykk. Som alle nyopprykkede lag kan de gå en vanskelig sesong i møte, men helt sjanseløse på ny kontrakt er de nok ikke. Steigen har også møtt Alta, og den kampen endte 0-3.
 

Håvard Th

Stabilisator
Medlem av ledelsen
#7
Skarp

Skarp har vist imponerende form i vinter og har blant annet slått lag som det svenske førstedivisjonslaget Kiruna (6-0), Alta (5-1) og Eidsvold Turn (4-2). Kiruna spilte også kamp mot Harstad og vant denne 2-1. Skarp har bare tre tap i vinter. 0-2 mot Tromsdalen, og 1-2 mot Gjøvik-Lyn hvor etter rapportene Skarp sparte mange av sine beste spillere til kampen dagen etter mot Eidsvold Turn.

Det siste tapet kom derimot i siste treningskamp mot 3. divisjonslaget Lyngen/Karnes, noe som viser det problemet Skarp alltid har slitt med, stabiliteten. De kan gå bort å slå et topplag, mens de i neste omgang går på blemme mot lag i nedrykkstriden.

Skarp skorer mange mål, men har til vane å slippe inn like mange. I fjor ble resultatet 61-60, 43 poeng, og 6. plass i 2. divisjon avd. 4.

Skarp mistet like før overgangsvinduet stengte, Erik Bertelsen (midtbane/angrep) til Kiruna.
 

Håvard Th

Stabilisator
Medlem av ledelsen
#8
Nybergsund

Fasiten i fjor for Nybergsund ble 53 poeng og tredje plass i 2. divisjon avd. 2. Frem til opprykkslaget Oslo Øst var det 7 poeng, mens Raufoss på andre var 5 poeng opp. Igjen vil Nybergsund bli å regne i toppen. Laget har forsterket troppen med Ole Marius Hansen (Kongsvinger), Peter Samuelsson (Brumunddal), Øyvind Holt (Trysil) og David Björkeryd (GAIS). Borte er blant annet Richard Teberio (lagt opp), Daniel Moen Hansen (Ørn Horten) og Mattias Andersson (Husqvärna).

Nybergsund har gode resultater å vise til i vinter. Seire er notert blant annet mot Hønefoss (4-1), Lørenskog (1-0) og Bærum (5-0), mens Kongsvinger (1-1) ble holdt til uavgjort. Mot avdelingskolleger har det blitt tap mot Raufoss (0-3), uavgjort mot Ull/Kisa (1-1) og Eidsvold Turn (1-1), mens Gjøvik-Lyn (2-1) og Brumunddal (2-0) ble slått. Sundet har også møtt Ham Kam 2 to ganger, med tap 0-1 i januar, og seier 2-1 nå i april.

Nybergsund laget med det høysete budsjettet i divisjonen og blir nok absolutt å regne med i toppen.
 

Håvard Th

Stabilisator
Medlem av ledelsen
#9
Mo

En god hjemmestatistikk sist sesong med 11 strake seire inntil før opprykkslaget Tromsdalen stoppet seiersrekka med 1-1 i en omdiskutert kamp på Rana. Kolstad slo deretter Mo på Moheia, men da var opprykket allerede avgjort til fordel for TUIL som rykket opp 8 poeng foran Mo. Den svake bortestatistikken (4-1-8) må ta skylden for at Mo feilet.

I vinter har Mo slitt. Dårlige treningsforhold må ta mye av skylden, og Mo har kommet litt på etterskudd. Det var derimot fremgang å spore i de siste treningskampene mot Kolstad (4-1) og Byåsen (1-1). Mo har fått beholde spillerne fra i fjor og har fått 3 unge spillere fra Stålkameratene, så potensialet er der enda. Mo blir alltid å regne med og vil plukke mange poeng hjemme på Moheia, og hvis borteformen blir bedre kan de bli en outsider i toppen i år også.

Målsetningen for sesongen er imidlertid klar. Mo går for opprykk.

Andreplassen sist sesong medførte at Mo ble belønnet med et treningsopphold på La Manga. Der har det også blitt tid til kamper mot Vard Haugesund (0-3) og fjerdedivisjonslaget Gjelleråsen.
 

Håvard Th

Stabilisator
Medlem av ledelsen
#10
Brumunddal

Var nyopprykket på dette nivået sist sesong, og berget plassen etter en fin høstsesong. Da endte de på 11. plass, 5 poeng foran Træff som rykket ned. Dala har i vinter vist takter som gir grobunn for håp om å klare denne bedriften igjen, og fortsette fremgangen. I uavgjorte kamper mot Korsvoll og Gjøvik/Lyn har de vært det førende laget, mens seieren over Årdal (2-1) burde ha vært større. Lag fra 3 divisjon er stort sett slått med klare sifre, og de har heller ikke gjort seg bort mot bedre motstand fra divisjonsnivået når de tapte mot Groruddalen (1-2), Nybergsund (0-2) og Raufoss (0-3).

Borte fra laget er profilene Vemund Brekke Skard (Ipswich), Peter Samuelson (Nybergsund) og Momadou Jeng Jallow (Gjøvik Lyn). I tilgang har man blant annet fått Kjetil Pedersen (Ringsaker), Almir Buhic (Ølme), Peter Edin og Tobias Johanson.
 

Håvard Th

Stabilisator
Medlem av ledelsen
#11
Harstad

Harstad har ambisjoner om å klatre i divisjonssystemet og har begynt å bygge opp et lag med tanke på å klare dette. Blant nye spillere finnes tidligere Alta spillere Mads Tollefsen og Torkild Nilsen. Seneste blad på tilskuddsiden er Lofoten spiss Glenn Jensen, som har 4 mål på 3 kamper etter overgangen. Harstad har vist at de holder et høyt nivå i vinter, men har hatt problemer med å avgjøre kamper til sin fordel. Kanskje nylig ankomne Jensen er tungen på vektskåla?

Mot en av divisjonens hardest satsende lag klarte Harstad og holde 0-0 på Notodden, de tapte mot Alta (0-1) men var rapportert å være fullt på høyde, minst. De slo Mo klart (4-0) og holdt Bodø/Glimt til uavgjort (2-2). De har også to kamper mot TUIL, hvor første kamp endte uavgjort 1-1, mens sist kamp gikk det meste galt og endte 1-7. To kamper er det også blitt mot Kiruna som spiller førstedivisjonsfotball i Sverige (tilsvarer 2.divisjon i Norge), hvor Kiruna vant i Harstad (2-1), mens Harstad tok revansje i Kiruna (3-0).

Harstad blir nok ikke et enkelt lag å møte, særlig ikke borte, men om de er helt klar for å henge med i opprykkskampen allerede i år er vel tvilsomt, så de må nok tåle en outsiderrolle.

Årets uttalte målsetning er å bli blant de 3 beste lagene.
 

Håvard Th

Stabilisator
Medlem av ledelsen
#12
Raufoss

Med de resultatene Raufoss har å vise til i vinter kan kanskje sesongen bare avlyses, og Raufoss kåres som seriemestere og gies opprykksbilletten. Det har ikke vært mindre enn imponerende. Men som vi fikk smertelig erfare i fjor. Det deles ikke ut poeng i treningskamper, så Raufoss må kopiere det de har gjort inne i vinter, ute i vår/sommer/høst.

Raufoss har hentet en rekke forsterkninger. Keeper Richard Claesson, forsvarer Ronny Børthus (Gjøvik/Lyn), midtbanespiller Pål Arne Jensen og senest spiss Henrik Nyhus fra Mandalskameratene.

Fra treningskampene kan det nevnes resultater som 3-0 mot Nybergsund, 5-2 mot Skeid, 1-1 mot Hønefoss og 5-0 mot Kongsvinger. Foruten Hønefoss var det faktisk Toten som var mest på høyde med Raufoss, da de klarte seg med bare 0-1 tap etter en solid forsvarskamp.

Raufoss er dermed å regne som favoritt for opprykket, med alle andre i utfordrerposisjon.
 

Håvard Th

Stabilisator
Medlem av ledelsen
#13
Hammerfest

Hammerfest satset hardt på å rykke opp i fjor, og har ambisjoner om å etablere seg i toppen av andredivisjon i løpet av et par år.

På tre møter mot Alta i Finnmarkshallen har HFK vært langt fra å vise kvaliteter som skulle tilsi dette, men i første omgang trenger de bare å berge plassen. Det kan bli vanskelig nok. Nå ble det dog noen seire når de fikk møtt andre lag en Alta, men HFK må nok heve seg mange hakk i løpet av sesongen hvis det ikke skal bli nedrykk.

Hammerfest har i vinter vunnet 2 kamper mot lag fra andredivisjonsnivå. Først slo man Korsvoll med 1-0, før man dagen etter banket Ham Kam 2 (4-2). Felles for lagene er at de begge er nyopprykket. I tillegg vil Ham Kam i serien ventelig stille et mye sterkere lag, med tilgang fra et par reserver fra førstelaget.
 

Håvard Th

Stabilisator
Medlem av ledelsen
#14
Andrelagene til Lillestrøm og Ham Kam er de to siste lagene i denne divisjonen. Ham Kam 2 er nyopprykket etter å ha gått igjennom forrige sesong uten tap. Lillestrøm 2 endte i fjor på 10. plass i 2. divisjon avd. 2, og vil nok ventelig styre klar av nedrykk i år også.

Ham Kam som er tippet å slite i Tippeligaen må redde plassen i begge divisjoner for å unngå nedrykk da et nedrykk fra Tippeligaen medfører at andrelaget blir flyttet ned.

Ham Kam blir nok å være innblandet i nedrykkstriden også i 2. divisjon avd. 4, og kan fort bli et skummelt lag å møte på slutten av sesongen hvis de skulle trenge poeng, da laget kan forsterkes fra A-laget. I motsatt fall kan det bli et rent juniorlag på slutten av sesongen hvis laget er berget/fortapt, eller A-laget sliter med suspensjoner/skader.

LSK har en stor stall, og har et godt rykte på seg når det gjelder å stille med det beste laget tilgjengelig hele tiden, så hvis de fortsetter med denne filosofien på lange reiser nordover kan det hende vi får stifte bekjentskap med et par reserver fra tippeligen når de kommer til Alta.
 
Topp