• Forumet er stengt for nye innlegg, men du kan fortsatt gå inn på eldre årganger for å lese.

Trenertråd: Aasmund Bjørkan

Håvard Th

Stabilisator
Medlem av ledelsen
#1
Da er det klart at tidligere tippeligaspiller Aasmund Bjørkan er ansatt som ny trener i Alta IF. Vil ønske han lykke til, og samtidig takke Isak Ole Hætta for den jobben han har gjort.
 

duracellkanin

Erfarent medlem
#3
Velkommen til klubben Aasmund Bjørkan :) dette skal bli spennende og jeg tror at Bjørkan til tilføre laget nyttblod og nygiv, så dette skal bli spennede.....Vil samtidig takke Isak Ole for det han har gjort for laget og klubben, takker Isak ole.....
 
K

Kaffi

Gjest
#5
Var i grunnen positiv til at Isak Ole burde få ny kontrakt, men nå som han ikkje fekk det er eg veldig glad for at ledelsen har funne ein så fullgod erstattar, og vel så detTO)
 

Jan S

Erfarent medlem
#6
Supert!! Velkommen Aasmund.. Dette går veien.. Bare å få stallen på plass så er grunnlaget lagt for en sinnsyk spennede -09 sesong :)
 
#7
Han kjenner vel Ludde bra fra tiden i Glimt... Mulighet å se han tilbake i Alta da? Men ellers håper jeg på samme effekt som Steinar Nilsen har hatt i Tromsø... Alta toppklubb om 2-3 år?
 

duracellkanin

Erfarent medlem
#8
Han kjenner vel Ludde bra fra tiden i Glimt... Mulighet å se han tilbake i Alta da? Men ellers håper jeg på samme effekt som Steinar Nilsen har hatt i Tromsø... Alta toppklubb om 2-3 år?
Tror nok Crispo at guttan får et løft til neste år, det bruke blir det med ny trener, om ikke på La Manga, men så i serien, og det er jo serien og cup som teller da....

Du vet Crispo, de fleste lagene som sparker treneren i sesongen eller bytter etter sesongen, da tar det 2-3 kamper før ting løfter seg til nye høyder, og mye høyere nivå enn før....bare se på KIL, tok dem 2 kamper md Nordlie før dem begynnte å få fart på tingene...blir nok slik med Alta også.....

Men....noe sier meg at Alta holder høyere nivå spillermessig enn KIL og Sogndal...så vi bør gjøre det meget bra neste år...:klapp:TO)
 

sameboe92

ambasadør i Modum
#9
Noen som vet om Kalle fortsetter som assistent, eller henter Bjørkan inn nytt blod der?

Isåfall er vel Vegard Sannes et bra alternativ?
 

Jan S

Erfarent medlem
#10
Mitt tips for assistent neste sesong er Brekke :) Håper da at Kalle blir trener for et annet 1.div i alta, nemlig damelaget ;)
 

sameboe92

ambasadør i Modum
#13
Må si at jeg allerede digger Aasmund, virker som han brenner for jobben og klubben...makan til optimist skal en lete langt etter, jeg har troa på Alta takket være vår fantastiske trener!
 

Mini

Erfarent medlem
#14
http://www.altaif.no/article.jsp?grp=fotball&id=914
..Åsmund.. vi vet at du som kommer fra Bodø e vant med tog..men d e et ukjent fenomen for oss hær oppe..spilleran vet jo ikke engang hvordan en stasjon eller perrong ser ut og langt ifra være klar dær når toget går..:)
..hvordan trur du spillera fra Alta, Karasjok,Nordreisa,Øksfjord og Afrika i store og hele ska finne frem til stasjon og der etter komme sæ på toget..:)
..hær oppe e spilleran vant med bussen og den kommer jo aldri til riktig tidspunkt allikavel og dær står dæm og vente og vente..blir både sulten og tørst og hvordan trur man da dem skal klare å komme sæ på den når den endelig e dær..i verste fall e dem gått hjem for lenge sia..så hær oppe e d litt andre forhold enn i tjukkaste Bodø..:D:D:D:D
 

Mini

Erfarent medlem
#16
"vi har mye bedre spillera enn folk flest trur" sagt gang på gang av Åsmund..
..e d hemmeligheten bak suksessen..har vi virkelig så gode spillera..uten tvil ja..denne unge generasjonen av spillera på Alta`s 1 div lag har et potensiale til å spille i Tippeligaen...Åsmund med sitt klokskap har forlengst sett at spilleran e gode nok og han forsøker ved en hver anledning å formidle dette til media og folk flest for å endre en inngrodd negativ holdning og skape entusiasme rundt laget som e nøkkelen for å lykkes på et høyere nivå..TO)
 

Mini

Erfarent medlem
#17
http://www.altaif.no/article.jsp?grp=fotball&id=1044
"vi må vokte oss vel for å skape urealistiske forventninger"...e urealistiske forventninger at vi skal rykke direkte opp eller spille kvalifisering..æ trur alt e mulig,men den største fella fotballspillere kan gå i e å tenke for langt fram ..derfor maner Åsmund hele tida om om fokus og marginer som e nødvendig for å prestere på høyt nivå...nettop disse marginene spilte ikke på lag med Alta mot Moss og dette har nok sin årsak..laget presterte ca 5-10% under pari og de prosentan mene æ lå igjen med en fantastisk dugnadsinnsats med fotballskole og dømming under Alta turneringade 10 forutgående kampene før Mossekampen har Åsmund klart å gjennomføre optimale kampforberedelser med denne gangen trur jeg totalbelastninga ble for stor..
hvis målet e å berge sæ i divisjonen e ikke 3 poegn tap mot Moss noe å henge sæ opp i , men hvis klubben sikter høyere så har vi ikke råd til slike kampforberedelser..:2)
 

RS

Admin
Medlem av ledelsen
#18
Jeg mener fortsatt at målsettingen må være å overleve. Alt annet er bonus. Å snakke om opprykk er tøys og tull, og det er å la seg rive med i den sportslige fremgangen. Alta IF har knapt nok råd til å være med i Adeccoen. Å berge seg i år vil være en kjempeprestasjon! :)
 

Crocuta

Erfarent medlem
#19
enig med dere begge.. tenkte også tanken at det ikke er den optimale kampforberdelsen å jobbe med Alta turneringa.. men slik har det alltid vært og slik bør det kanskje alltid også være.. det er noe av det som gjør fotball skole til fotballskole og altaturneringa såpass bra.... innsatsen av hele Alta if.. og da også spillergruppa. Hovedmålet har vel alltid vært å berge plassen og på sikt bli et lag som "hevder" seg midt på tabellen. Bare artig om man klarer å komme blant de 5 beste.. men klubben har pr dags dato ikke finans til å spille i Tippeligaen. Skader seff ikke å spille om opprykk og ikke klare det.. mo money til klubben for plassering samt xtra inntekt på tilskuer sida :) Realistisk nei.. E vel heller ikke så mange som på tabelltipset sitt har tippet Alta If så høyt......???
 

Jolly

Erfarent medlem
#20
For en mann! Om Alta kommer på kvalikk så må denne mannen få en statue midt på torget :2)

For en forskjell fra tidligere år der vi har slitt med "dumme" trenere som ikke har visst hva de skulle foreta seg når man slet på banen. Skal ikke nevne navn men Isak Ole Hætta springs to mind.

Aasmund får bli så lenge han bare vil og vi får håpe det er lenge.TO)
 

RS

Admin
Medlem av ledelsen
#21
Skivebom, Jolly! Isak Ole er per dags dato den eneste treneren til Alta IF som har greid å holde laget i Adeccoen etter endt sesong, så å kalle han for "dum" blir jo litt dumt.
 

Jan S

Erfarent medlem
#22
Skivebom, Jolly! Isak Ole er per dags dato den eneste treneren til Alta IF som har greid å holde laget i Adeccoen etter endt sesong, så å kalle han for "dum" blir jo litt dumt.
Vil tru at de fleste trenerne vi har hatt har bidratt på sitt vis. Vi har jo erfart at det slettes ikke har vært så enkelt å få trenere opp hit til Alta. Og er kjempe takknemmelig for den jobbe de har gjort. Kan nevne Isak Ole, Roger Finjord, Tor Oskar osv.. Ingen glemt :) Aasmund fikk jo en god stall å jobbe med.. Grunnlaget var lagt tilrette, og JA Aasmund har gjort en utrulig god jobb så langt :)
 

RS

Admin
Medlem av ledelsen
#23
Enig Jan S, alle har bidratt med sitt - og "rullebladet" til Isak Ole er jo imponerende i seg selv. Alle skal ha takk, og Aasmund er på god vei til å bli en trenerlegende her oppe :)
 

Jolly

Erfarent medlem
#24
Skivebom, Jolly! Isak Ole er per dags dato den eneste treneren til Alta IF som har greid å holde laget i Adeccoen etter endt sesong, så å kalle han for "dum" blir jo litt dumt.
Har ikke tenkt å diskutere Isak Ole Hætta noe mer i denne tråden. Bare glad for at Aasmund er i by´n.

Jolly
 

Mini

Erfarent medlem
#25
http://www.altaposten.no/lokalt/sport/article288460.ece
..først skal d være sagt at hele lagets prestasjoner så langt i år faktisk e historisk..aldri har et lag fra Finnmark prestert på d nivået årets utgave av Alta IF har gjort..
..når d e sagt skal æ nok være enig med Altapostens (AP) journalist Frank Halvorsen vurderinger om taktiske blundere spesiellt på keeperplassen..
.. den prestasjonen Mikko Wilmuen har gjort på de kampene han til nå har stått for klubben har ført at laget pr i dag står med 29 poegn..han har hatt flere matchvinner redninger i kamper som har stått å vippet noe som har gjort han har vært avgjørende i flere 3 poegnere..hvorfor han ble vraket i fordel Forn kan man vel bare spekulere i..:confused:
..e derimot ikke enig med at islendingen burde vært satt inn fra start selv om han e innleid og betalt av ekstern innvestor og spillt aldersbestemt landslagsfotball for Island.. fårstår d sånn at klubbens skadesituasjon og liten tropp gjorde d nødvendig og forsterke troppen før overgangsvinduet stengte..hvis d derimot skulle vise sæ at han e god nok for første ellvern vill nok neppe Åsmund la han slite benken for lenge..trenerapparatet og d laget som har vært med å innkassere 29 poegn hittil i år har vist at d har noe i 1 div. å gjøre å kommer garantert å ta flere poegn..:2)
 
Topp