• Forumet er stengt for nye innlegg, men du kan fortsatt gå inn på eldre årganger for å lese.

Trenertråd: Isak Ole Hætta

Mini

Erfarent medlem
#1
Etter tap mot 2 opprykkakandidater og mange baklengsmål i sekken valgte Isak Ole Hætta (IAO),omrokkering i alle ledd på laget.
Defensivt fungerte det meget bra,inn med fart og duellstyrke i forsvarsfirer`n og agresivitet i midtbane treern og hardt jobbende angrep,dær dem var flink til å låse av og forstyrre lange oppspill som vi så altfor mye mot Odd hjemme.
Offensivt i 1 omg. var vi ikke så giftige som vi bruker være og slet med å skape skikkelige målsjanser.
Etter at vi la om tilbake med VK sentralt MR venstre indreløper og MA som høyre indreløper tok vi over kampen og skapte sjanser på rekke og rad særlig på høyre sia som til slutt resulterte i seiersmålet.
En virkelig oppreisning etter to tap.
 

Mini

Erfarent medlem
#2
Med Jay Needham ute pga skade blir d enda engang utskiftning i forsvarsfirer`n mot Bryne
IAO har heldigvis et luksusproblem med Martin N,Ole M V Hætta,Ole A Ulvestad,J S Eriksen klar til å steppe inn,og vil han ellers frede de andre i firer`n etter årets første smultring bakover.
Hva med fremover på banen,blir d samme kynisme i det defensive som mot Haugesund eller satser han på samme suksess oppskrift som borte mot Kongsvinger
 

Håvard Th

Stabilisator
Medlem av ledelsen
#3
Var faktisk inne på tanken at han kunne bruke Thomas Andersen som midtstopper før Haugesund kampen, og Jan Tommy Haugli var den som var nærmest å bli inkludert i mitt laguttakstips, men nesten gir jo ingen poeng. :)

Når det gjelder laguttak så må det være deilig å ha så mange potensielle startere å velge mellom. Her er det bare å gripe sjansen når man får den. De som har "ramlet" ut vil nok veldig gjerne inn igjen. Og mange spillere er jo alternativer på flere plasser - kanskje Østgård kan komme inn igjen på midtbanen? Kanskje Overvik blir plassert på backen (vel neppe nå som Needham er skadet).

Trur vi kan få dette laget mot Bryne:

Nogva
Norbye-Overvik-Andersen-Brekke
Knudsen-Idris-Reginussen
Alassane-Braaten-Haugli

Men det er nok mange andre som er høyaktuelle (Hætta, Andersen, David, Østgård) og de som ennå ikke har vært inne i startelveren kjemper nok også hardt for å komme dit.
 

Mini

Erfarent medlem
#4
De defensive fibrene t Alassane e nok ikke trimma godt nok og joker egenskapene hans kan være gull verdt på slutten så han starte nok neppe.
Både Alassane og Braathen e jo typiske spissa, men en annen mulighet nå som Nordby e fløttet som back e å spille 4-4-2 med diamant på midten..da vil jo begge kunne spille som spissa og de manglende deffensive egenskapene til Alassane ikke være så synlig.
Andre rokkeringer i forsvarsfirer`n trur æ neppe på så lenge nullen ble holdt sist... laget blir antagelig d samme som sist kun bytte med Overvik på stopperplass... hvis da ikke 4-4-2 blir valgt..
 
L

Lipbalm

Gjest
#5
trur å 4-4-2 hadde vært et bra alternativ siden vi har to så goe spissa.. men man skal ikke være altfår sikker på at IOH lar thomas andersen starte=/
 

Mini

Erfarent medlem
#7
Nå e d kun Nogva,Brekke og Reginiussen som har spilt på samme posisjon i de 5 første kampene,men når sant skal sies så har IOA vært tro mot 4-3-3 eller kansje han åsså burde endret på formasjonen
Med to seiere og 6 poegn etter 5 kamper på en trygg 9 plass så e man vel egentlig fornøyd med tingenes tilstand i hvertfall hvis man sku ta hensyn til medias forhåndsdømming.E alle disse omrokkeringene til beste for laget..
Til IOA`s forsvar må æ åsså nevne at han va jo særs uheldig som fikk begge stopperan han har brukt i vinterens treningskampene utvist allerede etter 2 kamper,så omrokkeringer i forsvarsfirer`n måtte jo komme.
D IOA har gjort hittil e å ta hensyn til motstanderan og rette fokus mot den defensive strukturen i laget.Her fikk han betalt med seier hjemme mot Haugesund med scoring i tolvte time,men allerede da så vi mangelen av den offensive og kreative delen av spillet som kun tok seg opp i siste 20 min av kampen.Hva skyldes så dette...når du ser MN som Høyreback, VK som indreløper og en MA som høyreving vet man jo at dem e i posisjona som dem ikke får ut sitt potensialet...æ mene etter alle de kampene æ har sett at dær e nån spiller relasjona som laget e avhengig av for å fungere offensivt.
Kansje den viktigste av dem e Alta`s høyreside med relasjonen mellom Martin N og Magnus A,og den har også vært spisset ytterligere med P A Østgård i god form.Venstresia har veldig gode defensive fibre men har altfor ofte vært prisgitt David`s form...få han i form da..
Hvis vi fortsatt skal vinne kamper må vi tørre å stole på det vi har trent på hele vinter`n ,på egne offensive kvaliteter og bruke spillera i posisjona dem behersker og ikke allerede nå bli feige å hele tia rette oss etter andres spill..:2):2):2)
 

Mini

Erfarent medlem
#9
2-0 seier mot BUL dær vi presterer under pari kan være konklusjonen etter avansement til 2 runde i cupen.
Hva e d guttan gjør eller ikke gjør...spørsmålene kan være flere enn de svaran man finner....omlegginga til 4-4-2 med diamant i formasjonen på midtbanen, kan være hovedårsaken til at flyten i spillet uteble..usikkerheten i posisjoneringa i det offensive kom tydelig frem,dær man bare glimtvis så kombinasjonan spesiellt på høyresia når spilleran i de posisjonan inni mellom automatisk gled ut i vant 4-3-3...vi så d tydelig i situasjonan dær spillet foregikk helt ute på høyresia.
Hvorfor d ble valgt 4-4-2 i akkurat denne kampen må vel være at man ønske å trene inn en annen formasjon for å bruke borte mot antatt sterke motstandere...trur d ble brukt borte i enkelte vanskelige borte kamper i fjor med vekslende hell.. 1-1 borte i fjor mot Sprint/Jeløy var vel det sterkeste resultatet i 4-4-2.
 

Mini

Erfarent medlem
#10
D at IOH ønsker å bruke 4-4-2 i vanskelige bortekamper kan man jo for såvidt skjønne..d å ha et annet alternativ til 4-3-3 når trykket fra sterke hjemmelag blir for stor e nok uten tvil viktig,men fra teori til praksis kan veien være lang spessielt når man ikke har brukt tid på trene inn og spille kamper i den formasjonen.
D vil være mye lettere å legge om fra 4-3-3 til 4-5-1 ...i d defensive kun justeringer av kantspilleran ned på yttersia av indreløperan og i tillegg være med på sideforskyvinga vil gjøre at laget blir mer kompakt og vanskeligere å trenge igjennom...d offensive vil være veldig likt 4-3-3 og spilleran er mye tryggere i posisjonan og d offensive spillet og overgangan vil være like "giftige" som i 4-3-3..d at vi ikke har spillertyper til å bekle 4-4-2 er også et viktig poegn til å ikke bruke for mye tid på den formasjonen..håper IOA velger den enkleste veien til suksess..:2)
 
#11
Det var elendige greier,trener timevis i uka å så dette !!Trener de for mye slik at overskuddet er borte når det blåses til kamp ?Skaper nesten ikke sjanser,pumper høye baller mot Vegard hvor Songdal enkelt rydder unna.
Nå må laget få ballen ned på gresset å komme rundt på kantene.Har dem hatt skuddtrening,så ikke slik ut ! Tror desverre det blir lite folk på neste kamp.SURT !!
 

Mini

Erfarent medlem
#12
..eller trener de for lite....æ trur d kan være en blanding av begge deler..noen spillere trenger mer hvile for å skaffe seg overskudd i kampsesong og andre må ha harde treninger for å ha toppformen inne.
D som forundrer mæ e at trener apparater med Sportslig leder,hjelpetrener og hovedtrener ikke bruker mer ressurser for å ha et systematisk opplegg for å ivareta enkelt spillernes fysiske form etter hvor stor total belastning som jobb-skole-trening-kamper de har.
Blir enkelt spillere fulgt godt nok opp for å være i toppform i kampsesong...hvilken funksjon har evevt. hjelpetrener og sportslig leder..
innehar trener apparatet denne kompetansen...
hva med spillera som ikke e i første elvern...spillera som kommer inn i løpet av en kamp for å "styrke" laget eller unge spillera som e med i troppen..blir dem treningsmessig fulgt godt opp eller e dem prisgitt sin egen metoder..ta bortekamper f.eks en tropp på 16 mann..4-5 mann spiller lite eller ingenting..blir disse fulgt godt nok opp etter kampen for i neste omgang være god nok til å "styrke" laget eller kunne gå inn og gjøre en god nok jobb i neste kamp..e klubben proffe nok på disse områdene som ikke vil påføre klubben større økonomiske belastninger..HM)
 
K

Kaffi

Gjest
#13
Ser igjen at det er snakk om å sparke Isak Ole, dette er ikkje Isak Ole sin feil:illsint2:, det er det økonomiske som ikkje er på plass. Alta er vel dei einaste i 1.divisjon som ikkje har ein hovudsponsor?:eek:ps: Håper snart dette hysteriet tar slutt. Vi var no venta å ligge nokså nær bånn før sesongen også, er vel ingen som er overaska slik som med Lillestrøm? Trur det snur i morgon mot et Høddlag som er nokså høge på pæra:wish:, skal vertfall være der å heie fram Altaguttan på best mogleg vis:woohoo:
 

Mini

Erfarent medlem
#16
..treng vi en ny trener for å ta ytterligere steg mot å bli et stabilt i 1 div lag ..har sett litt på hvilke trenere som har vært innom laget de 10 siste år..

1999 Ivar Morten Normark 2 pl. 2 div
2000 Ivar Morten Normark 2 pl. 2 div
2001 Tor Oskar Thomassen 5 pl. 2 div
2002 Tor Oskar Thomassen 1 pl. 2 div
2003 Tor Oskar Thomassen 16 pl. 1 div
2004 Roger Finjord 1 pl. 2 div
2005 Roger Finjord 16 pl 1 div
2006 Isak Ole Hætta 2 pl. 2 div
2007 Isak Ole Hætta 1 pl. 2 div
2008 Isak Ole Hætta 14 pl. 1 div
2009 ?

..mulig Jarle Mjøen var hovedtrener et av årene til Tor Oskar??..Isak Ole e vel den som har de beste resultatene å vise til med å holde laget i 1 div. i to perioder..kan d finnes andre trenerkapasiteter i Finnmark som kan utvikle laget enda mer eller må man ut av fylket..HM).
 
Topp