• Forumet er stengt for nye innlegg, men du kan fortsatt gå inn på eldre årganger for å lese.

Ukentlige prestisjekampen

Mini

Erfarent medlem
#1
Ukentlige prestisjekampen
Skrevet av: Jan Egil Brekke Dato: 26.09.07 20:56
Den ukentlige prestisjekampen mellom "Oldham" og "Young Boys" ble spilt idag. Det endte som det alltid gjør....

En gang i uka spilles det småspill på trening. Stort sett 4 mot 4 med vegger. Akkurat nå har vi 20 friske utespillere på trening, så da ble det spilt 5 mot 5 med vegger. Lagene blir delt inn etter alder. De 10 yngste på ett lag, og de 10 eldste på det andre.

Lagene blir da:
"Oldham": Nogva, Øyvind P, Vegard Knudsen, Martin O, Martin N, Emmanuel, Stian, Erlend, Thomas Andersen, Tore Veseth og Jan Egil.

"Young Boys": Said, Magnus, Per Arne, Christian Reg, Mads, Arle, Vegard Bråthen, Håvard Nome, Mads Jørgen, Kurt og Jan Tommy.

Som alltid ble det høy temperatur, mange taklinger og herlig engasjement, og som vanlig ble de eldre for sterke. De unge kan trøste seg med at de har framtida foran seg.

På skadelista er: Ole Mathis, Rune Berger og Andreas Pettersen. De to sistnevnte er de som er lengst unna å komme tilbake i trening. Ole Mathis fikk en smell i skuldra i krigen mot Sprint, og er usikker til helga. Da venter en ny krig. Kan love alle Alta-supportere at det er en krig vi er mer enn klar for!!

Nå er det bare 3 hjemmekamper igjen, og håper så mange som mulig kommer på kampen og hjelper oss til en ny 3-poenger.

-Brekke-
gammel gutta mot ung gutta..interessant ja..dette er kansje en av ukas høydepunkt treningsmessig.. ser ut som gammel gutta har stukket av med seier`n ellers så hadde dette vel ikke kommet på trykk,men ryktene sier at unggutta ofte slår gammelgutta..men når man først velger å offentligjøre
eller hva som nå er hensikten med utspillet...så må man tåle svar på tiltale..
E man ydmyk nok selv eller treng man i en spillergruppe å ydmyke unge medspillere som kansje heller hadde trengt støtte for å ta steget videre og dermed vært med på å gjort laget enda bedre...kansje d e d som mangle for at unggutta og hele laget skal få ut d siste som faktisk har manglet i kampan i år..
Posisjoner og makt i en spillergruppe er ofte med på å stoppe utvikling,og e d noen som har utviklingsmuligheter så e d jo akkurat de unge spilleran.
D man heller kan sette finger`n på hvis man først ska gå inn i materien i spillergruppa er gammel guttas " de rutinerte" fraværende i viktige kampa..med deres erfaring på høyere nivå,mange hundre kamper spilt og en tusen talls treningstimer bak seg,bør man kunne forvente at dem står frem og tar tak i mye større grad....
 
L

Lipbalm

Gjest
#2
d e jo ingen andre enn spilleran sjøl såm ønske å lykkes..å spille bra! d e jo di kampan dæm træne hardt får hele uka! d e jo ikke akkorat sånn at dæm ønske å ikke spille bedre.. men d æ stille spørsmålstægn til..d e trænern! d e jo han såm skal motivere guttan å styre og sette opp får å få d bæste resultate.. nu høres d kanshe ut såm at æ mene at d e trænern sin feil..men missfårstå mæj rætt.. d e ikke d æ mene.. d e en lagidrett..å alle får en,en får alle.. heldivis! guttan må jo jøre d bra..dæm lede jo serien:) håpe d løstne nu til hælga..får guttan sin skyld!!
 

Mini

Erfarent medlem
#3
Lipbalm
d e jo ingen andre enn spilleran sjøl såm ønske å lykkes..å spille bra! d e jo di kampan dæm træne hardt får hele uka! d e jo ikke akkorat sånn at dæm ønske å ikke spille bedre.. men d æ stille spørsmålstægn til..d e trænern! d e jo han såm skal motivere guttan å styre og sette opp får å få d bæste resultate.. nu høres d kanshe ut såm at æ mene at d e trænern sin feil..men missfårstå mæj rætt.. d e ikke d æ mene.. d e en lagidrett..å alle får en,en får alle.. heldivis! guttan må jo jøre d bra..dæm lede jo serien håpe d løstne nu til hælga..får guttan sin skyld!!
..skjønne ikke helt ka du mene med at alle ønsker å lykkes... d eneste æ skjønne e at du mene at d e trenerens ansvar..og d e et meget viktig poegn..
nu har jo han skrevet under en 2 års kontrakt så....
 
L

Lipbalm

Gjest
#4
å spille bra.. jøre kritikeran fårnøyd.. slæppe å læse bare negative ting om seg selv i avisa.. vinne kampa,spille bra.. gjøre brae ting ute på banen.. d va d æ mente me at dæm ønske å lykkes!
 

KO

Erfarent medlem
#5
Jan Egil ydmyker vel ingen i sitt harmløse innlegg. Noen har en lei tendens til å ta ting litt for alvorlig.
Dessuten skulle man ikke tro at Alta er serieleder når man leser åpningsinnlegget. Å beskylde "gammelguttan" for ikke å ta ansvar når laget leder 2.divisjon synes jeg virker som en liten skivebom. Glem heller ikke at Alta sannsynligvis har en av divisjonens laveste gjennomsnittsalder på stallen sin.

Jan Egil valgte å slette innlegget sitt fordi noen tydeligvis mente at han mente å ydmyke de unge spillerne på laget. Jeg synes det er synd at det ikke er rom for en lettere tone på altaif.no uten at man skal male fanden på veggen.
 
L

Lipbalm

Gjest
#6
Jan Egil ydmyker vel ingen i sitt harmløse innlegg. Noen har en lei tendens til å ta ting litt for alvorlig.
Dessuten skulle man ikke tro at Alta er serieleder når man leser åpningsinnlegget. Å beskylde "gammelguttan" for ikke å ta ansvar når laget leder 2.divisjon synes jeg virker som en liten skivebom. Glem heller ikke at Alta sannsynligvis har en av divisjonens laveste gjennomsnittsalder på stallen sin.

Jan Egil valgte å slette innlegget sitt fordi noen tydeligvis mente at han mente å ydmyke de unge spillerne på laget. Jeg synes det er synd at det ikke er rom for en lettere tone på altaif.no uten at man skal male fanden på veggen.
bra sakt:) d e absolutt ingen nødvendighet å slette d innlegge jan egil!! sto ingenting galt dær..
 
L

Lipbalm

Gjest
#7
Til jan egil:)

fårtsætt å skriv ka dåkker jør på træningan.. d e et kjæmpebra initiativ! syns d e fint å få innblikk i ka dåkker jør på træningan:) fortsætt me d!
 

Håvard Th

Stabilisator
Medlem av ledelsen
#8
Det var no også noe å sette fingeren på. Kan ikke skjønne kor du vil med det innlegget Mini. Tror neppe det er noen som blir ydmyket av et slikt innlegg.

Ok, så gamlegutta vant internkampen igjen, og Jan Egil gir et innblikk i treningene på altaif.no. Tror det heller kan virke inspirerende på de unge (synes det burde det) i at "neste gang skal vi ta dem".

Gir min støtte til Jan Egil her og slenger meg på Lipbalm sin oppfordring om at det må skrives flere artikler fra treningene.
 

Mini

Erfarent medlem
#9
skjønner ikke hvorfor Jan Egil valgte å slette innlegget hvis han mente innlegget kun var av positiv karakter sagt på en ironisk måte.. trudde også takhøyda hær på forumet va såpass stor at man kunne kommentere og diskutere alle ting som foregår i Alta IF...
Innlegget var kun ment for å skape diskusjoner rundt emnet gammel mot ung som ofte skaper høye temperaturer i spillergruppa,men hær ser d ut som enkelte tar på seg boksehanskene og går i forsvarsposisjon..
Diskusjonen e bra og får oss ofte til å se ting på andre måter.
Æ mene fortsatt gammelgutta har tilgode å overbevise..og håper denne diskusjonen e med på å fyre opp gammelgutta så inn i helv....at vi gruse HFK..vinner de de siste kampan,og rykke opp..da skjønne alle kor æ vil med innlegget mitt...
 

Snorkfrøken

"Mor"
Medlem av ledelsen
#10
Håper Jan Egil skriver flere anekdoter/artikler fra treninger og fra det som skjer med laget utenom seriekampene. Det sletta innlegget viste oss også hvilke spillere som er langtidsskadd osv. Synes det er artig å lese om internkamper, gir oss som faktisk sitter på tribuna og heier mer helhetlig innblikk. Slik jeg ser det, kan jeg aldri tenke meg at unggutta på laget tar ordvalg og resymé på noen annen måte enn humoristisk...

En god måte å fyre opp gutta på: Sitte sammen med Steinberget og heie høyt og positivt under kampen!! :)
 

Håvard Th

Stabilisator
Medlem av ledelsen
#11
Det er vanskelig på å skjønne hvorfor du reagere negativt på innlegget til Jan Egil, men det var jo derfor den ble slettet. Ikke fordi den var negativ, men fordi den skapte negative reaksjoner. Hvorfor kan bare du svare for. Jan Egil forsikrer om at alle i Alta IF drar i samme retning for å klare opprykk, og artikkel hverken ydmyket noen på laget eller hadde til hensikt å gjøre det.
 

Mini

Erfarent medlem
#12
..da e d jo enda mer underlig at Jan Egil slette innlegget når han mener at innlegget ikke berørte noen på laget eller hadde til hensikt å gjøre d..
at æ har kontroversielle tanker og meninger om saker og ting står æ for..

Meninga med komentaren til Jan Egil`s innlegg var ikke å ta fra han skrivelysten...for han har mange veldig fine innlegg også på banen...og vi får et fint innblikk hva som rører seg innafor spillergruppa...
Ydmykelse var vel i overkant harde ord i kommentaren min men gunnen til at æ valgte å kommentere akkurat den artikkelen var heller summen av hvor mye "pæs" ung gutta har måtte tåle hittil i sesongen .. media gir dem svake karakterer..treneran setter dem på benken,og i tillegg slike "ironiske" innlegg ...mens gammel gutta stadig " går fri"
 

Håvard Th

Stabilisator
Medlem av ledelsen
#13
Da kunne du kanskje ha gitt uttryk for det istedet for å gå så kryptisk til verks. Etter min mening kunne du ha uttrykt det på mange måter, og du valgte en merkelig en.

1) Du kunne gitt uttrykk for at du mener at ungguttene på laget har gjort det vel så bra som de eldre i kampene (positiv tilbakemelding til unguttene)

eller hvis du ville være mere kritisk

2) Si at nå burde de eldre vise (det de gjør gang på gang på disse treningene) at de er bedre og stå frem i kampene også og ta tak i kampene og styre laget inn mot seier (og opprykk).

Hvis det nå er avklart at du ikke mente det helt så strekt som du ga uttrykk for så kan vi kanskje håpe på at artikkelen kommer opp igjen, og at vi får liknende innblikk i treningene (og skadesituasjonen) i fremtida.

Det ville jo vært synd om resultatet hadde vært at vi ikke fikk oppdatering på altaif.no foruten om kampene. Om Jan Egil's besluttning om å ta ned artikkelen så trenger jo ikke artikkelen ha berørt noen på laget/hatt til hensikt med å ydmyke noen for at det skal være grunnlag for å ta den ned - hvis artikkelen skaper feil fokus foran kampene pga kritikk framsatt så kan det være vel så god grunn. Så det er en avveining de må gjøre selv. For min del så skulle æ gjerne sett at den ble stående.
 

Mini

Erfarent medlem
#14
Håvard Th.. diplomaten him self..en må jo for svarten få kunne utrykke seg som man vil, uten at du skal være fasiten ...d e jo sånne diskusjona som skaper engasjement her på forumet og ordet "ydmykelse" var d som skulle til for endelig å få den "utløsninga" vi har ventet på hele sesongen...
ydmykelse var faktisk d som skjedde idag... men på HFK`s bekostning....regisert av ung gutta...:klapp::klapp::klapp::klapp::klapp::klapp:
 

Mini

Erfarent medlem
#18
..har kun spilt på B/G og RBK...av mangel på gode argumenta,begynne nå personangrep og usaklighetan å dukke opp... fyyyyyyy....TN)TN)TN)
 

Mini

Erfarent medlem
#22
young boys... ja tusen takk hadde d nå enda vært så vel..men må vel fortsatt slite med rullatoren min..driver nå kun å "kommenterer" og sette finger`n på ting som skjer i Alta IF..i håp om å skape engasjement hær på forumet..
 

Snorkfrøken

"Mor"
Medlem av ledelsen
#24
Flott artikkel av Jan Egil - nesten litt for korrekt ;) Viser vel alle at det ikke er noen ydmykelser eller noe anna negativt bak det som blir skrivi. Nå gleder vi oss til kamp på søndag, der både unge og semi-unge altagutter skal spille for opprykk :D
 
Topp