Toppscoreren tilbake

Thomas Andersen (bildet) har fått lite spilletid etter at han kom tilbake fra skaden han pådro seg i sommer mot Harstad. Det har blitt med to innhopp. Han scoret på straffe i kampen mot HFK, og mot Tromsø 2 kom han innpå med knappe seks minutter igjen av kampen, uten at han lot seg stoppe. Etter to minutter på banen, vendte han seg fri inne i boksen og satte ballen utakbart i mål. Like før hadde Mads Reginiussen scoret i sin fjerde kamp på rad, og dempet nervøsiteten til alle som ønsker Alta-opprykk, da han kontrollert satte inn 2-0 i det 83. minutt.

Alta fikk ikke spillet helt til å stemme i første omgang, og det var faktisk TIL2 som åpnet best - uten å komme til de alt for store sjansene. Alta hadde stort sett kontroll defensivt, men det stokket seg mye offensivt. Da Martin Overvik plukket opp en retur i feltet og satte kontrollert inn 1-0, trodde man at det ville løsne. Men ikke lenge etter, var det kun en benparade fra Vidar Nogva som hindret at det sto 1-1.

I andre omgang hadde Alta full kontroll bakover, men fortsatt så lot den betryggende 2-0 scoringen vente på seg. Da den derimot først kom, så løsnet det skikkelig med tre mål på fem minutter. Stian Ingilæ satte punktum med sin 4-0 scoring, et velplassert skudd helt bort mot stolpen. Da han like etter ble byttet ut mot Vegard Knudsen, fikk han velfortjent hyllest fra tribunen.

Tromsø 2 - Alta IF 0-4 (0-1)
0-1 Martin Overvik (34)
0-2 Mads Reginiussen (83)
0-3 Thomas Andersen (86)
0-4 Stian Ingilæ (87)

Gule kort: Ingen
Dommer: Jonny Nilsen, Furuflaten