Alta - Tromsø 2

.

TILintetgjort

Tromsø logo

Tromsø var ikke ufarlig fremover i første omgang, for i tillegg til målet, smalt ballen tre ganger i stolpene. Men totalt sett ble de overkjørt. Alta hadde problemer med Vegard Bråten, men fikk justert i pausen, og da ble Tromsø temmet. Offensivt så fosset Alta fremover og skapte sjanse på sjanse, og kunne fort nådd tosifret i denne kampen.

Men 7-1 var nok til å gjeninnta tabelltoppen, to mål foran Drøbak/Frogn.

Alta tok ledelsen etter 8 minutter ved Per Arne Østgård. Sjansen oppstår på høyrekanten ved Martin Norbye. Han legger inn, og Mads Reginiussen kommer til med en heading. Per Arne får ballen, og skyter en hard markkryper fra 17 meter som går inn under Thomas Tøllefsen i Tromsø 2 målet.

To minutter senere slår Andreas Pettersen en ball i bakrom til Per Arne Østgård. Han utfordrer inn i feltet, og slår en stikkball til Jan Egil Brekke som slår et kjempelegg på bakstolpen til Thomas Andersen, og det står 2-0.

Minuttet senere viser Tromsø 2 seg skikkelig frem i det Ruben Yttergård Jensen ekspederer et frispark fra 18 meter hardt i stolpen - et skudd Vidar Nogva ikke rekker å reagere på. Mer skal det bli. Fire minutter lurer Vegard Bråten av Øyvind Pedersen med en skuddfinte, og scorer enkelt nede ved stolperota alene fra 10-11 meter. Målet kom like etter at Alta hadde en stor sjanse. Jan Egil  tar et hurtig frispark og spiller fri Martin. Martin kommer seg fri på kanten og legger til Magnus Andersen som fyrer av på volley, men skuddet blir blokkert på fem meter.

Neste store sjanse kom etter 21 minutter. Martin legger hardt inn foran mål og finner Magnus som avslutter på hodet fra kort hold, en heading som stryker stolpen. Minuttet etter spiller Per Arne fri Jan Egil som skrått fra fem meter skyter utenfor med høyre etter et litt dårlig treff.

Etter 25 minutter kommer Vegad Bråten til en kjempesjanse, da han nok en gang finter seg fri i feltet. Men denne gangen setter han skuddet i stolpen.

34 minutter er spilt da Mads slår en fin ball til Martin som legger inn til Jan Egil. Jan Egil på fem meter slår ut til Magnus som legger videre til Per Arne som lurer en mann inne i fletet og trer ballen inn i motsatt hjørne utagbart for keeper. En perle av et mål.

Tre minutter senere lurer Vegard Bråten igjen vårt forsvar, men nok en gang går skuddet hans i stolpen, og lagene kan gå til pause med 3-1 til Alta.

I andre omgang fortsetter det offensive trøkket fra Alta, men har samtidig fått justert seg defensivt slik at Tromsø er mer eller mindre ufarlig i denne omgangen. Første store sjanse kommer etter seks minutter av omgangen. Mads slår Jan Egil fint igjennom med en genial gjennomspilling bak TIL2's høyreback. Jan Egil legger 45 til Magnus som skyter på direkten, men skuddet blir blokkert på fem meter.

Mål blir det etter 13 minutter av omgangen. Det begynner med at Stian bygger opp på venstre side med Per Arne og Jan Egil, og ender med at Martin får ballen på høyre side fra Per Arne, tråkler seg igjennom, finter vekk en mann i feltet og skyter nede i hjørnet. Et flott angrep.

Emmanuel David kommer inn for en skadet Andreas Pettersen etter 66 minutter, og det skal bare gå et par minutter før han har ballen i mål. Stian slår fint ut mot sidelinja til Martin som sender venstrebacken til TIL2 inni pølsekiosken, før han sender et hard innlegg inn som Emmanuel ekspederer i mål.

Nok en kjempesjanse til Alta kommer når Jan Egil slår igjennom Thomas på en stikker, som er forbi keeper på spiss vinkel, legger ballen i stolpen, og ballen triller langs streken og Martin kommer stupende inn et tidel forsent for scoring. Christian Reginiussen kommer inn like etter og Jan Egil blir flyttet ned på venstre back.  

Mål blir det igjen etter 77 minutter. En corner fra Emmanuel bli avklart til Stian Ingilæ på 20 meter som skyter, før Thomas Andersen putter inn returen. Like før slutt kommer Emmanuel alene med keeper, og skyter i stolpen. Thomas stuper inn på returen men kommer akkurat for sent til å score. Et mål til skulle det likevel bli. Martin Norbye fastsetter sluttresultatet til 7-1 to minutter på overtid da han kommer igjennom alene med keeper, og scorer. 

Alta IF - Tromsø 2 7-1 (3-1)

1-0 Per Arne Østgård (8)
2-0 Thomas Andersen (10)
2-1 Vegard Bråten (15)
3-1 Per Arne Østgård (34)
4-1 Martin Norbye (58)
5-1 Emmanuel David (68)
6-1 Thomas Andersen (77)
7-1 Martin Norbye (90) 

Gult kort: Ole Mathis V. Hætta, Alta IF
Dommer: Stig Are Sørensen
Tilskuere: 386

Les mer her:
Radio Nordkapp: Alta vant!
Altaposten: Norbye best på børs  

 

#Alta IFPosisjon AP
FDSB
1
Vidar Nogva
Keeper
 3
  
       
20
Ole Mathis V. Hætta
Høyreback  3
  
22Øyvind PedersenMidtstopper
 3
  
14
Andreas Pettersen
MidtstopperUt 66
4
  
7
Per Arne Østgård
VenstrebackUt 73
5
3
2
       
10Magnus AndersenHøyre indreløper
Ut 78
3  
17Stian Ingilæ
Sentral midtbane 5
  
15Mads Reginiussen
Venstre indreløper
 4
  
       
6
Martin Norbye
Høyreving
 5
1
3
2
Thomas Andersen
Spiss
 4
2
1
8
Jan Egil BrekkeVenstreving  4
  
    43
  
5
Emmanuel David
Angrep
Inn 66    
23 Christian Reginiussen
Angrep
Inn 73   
16
Arle Ivar Ring
Angrep
Inn 78
   
    43
  

 

Tromsø 2 (4-4-2): Thomas Tøllefsen; Eirik Henriksen, Henrik Nordnes, Thomas Bråten, Richard Dahl; Bjørn Lidin Hansen, Jo Nymo Matland, Ruben Yttergård Jensen, Håkon Johnsen; Vegard Bråten, Alexander Lenning