Alta - Lørenskog

.

Lørenskog inn i toppkampen

Stian IngilæStian Ingilæ (bildet) og Alta IF var gode i første omgang i dagens kamp mot et Lørenskog-lag som ikke hadde tapt på tolv kamper. Alta startet med debutant Vegard Braaten på topp i Thomas Andersen og Emmanuel David's skadefravær. Debuten skulle ikke bli hva Vegard Braaten håpet på. Etter et drøyt minutt ble han skadet, og selv om han forsøkte å fortsette etter å ha blitt tapet opp, så måtte han kaste inn håndklet etter ti minutter.

Alta gikk likevel oppskriftsmessig i ledelsen etter 17 minutter. Fint veggspill med Jan Tommy Haugli sørget for at Per Arne Østgård fant seg i god posisjon inne i boksen, og han gjorde ingen feil. Alta hadde mange sjanser til å øke ledelsen. Etter 25 minutter headet Ole Mathis V. Hætta oppå tverrliggeren. Etter 30 minutter kommer Martin Norbye på et fint raid, og får gitt fra seg ballen til Christian Reginiussen like før han mister den. Christian får avgårde et godt skudd. To minutter senere er det Per Arne som får avgårde et godt skudd etter å ha fått ballen fra Jan Tommy Haugli. Minuttet etter blir Jan Tommy selv satt opp av Stian Ingilæ, og Myhrvold i Lørenskog-buret får slått til corner. Corner blir det igjen etter en Brekkeavsluttning i det 37 minutt.

Lørenskog hadde ikke mange sjansene i omgangen. I det fjerde minutt kom de til et skudd som gikk like utenfor, og på overtid i første omgang får de ballen i mål etter et frispark. Men Alta har rykket ut og dermed er mannen som er sist på ballen i klar offsideposisjon, og lagene går til pause på 1-0.

Lørenskog er mer med i andre omgang, men kommer ikke til store sjanser før de i det er småfarlig på en sjanse etter 14 minutter som ender utenfor. Tre minutter senere har Alta en gedigen sjanse til å punktere kampen. Stian slår Jan Tommy som sender Martin Norbye igjennom i boksen. Avsluttningen til Martin ender desverre utenfor. Lørenskog fyrer av et hardt skudd etter 19 minutter av omgangen, men det er rett på Nogva som får slått til corner. Minuttet etter mister Per Arne ballen farlig til Lørenskog, men Ole Mathis rydder opp like før Hejazi kommer til skudd. Stor sjanse til Lørenskog. Nå er virkelig Lørenskog i skuddet, og de får avgårde et fantastisk skudd kun minuttet etter som treffer undersiden av tverliggeren, og ned på streken før det blir avklart.

Jan Tommy får gult kort etter 29 minutter av omgangen etter å ha vært for sen inn i en takling. Lørenskog gjør sitt tredje bytte, setter Kamali inn for Thorud, og legger om til 3-3-4 i et forsøk på å vinne kampen. Etter 34 minutter må Ole Mathis igjen tre reddene til å rydde opp i nok en stor Lørenskog-sjanse. To minutter senere rydder Mads opp i stor stil med en klasse-takling i boksen. Jan Tommy er tom for krefter og inn kommer Erlend Olsen. Mads blir flyttet opp på midtbanen. Etter 41 minutter har Vidar Nogva en resolutt inngrepen i feltet, og er først på ballen. Dommer dømmer straffe til Lørenskog, og det hele kan se uforståelig ut. I ettertid så kommer det frem at dommeren ikke har dømt mot Vidar, men for holding i feltet. Stian Kristoffersen er sikker fra 11-meteren.

Ingen lag vil tape denne kampen, og Alta kommer til flere fine sjanser som med litt hell kunne fått en bedre skjebne, men i denne kampen er det Lørenskog som skal få juble da de fire minutter på overtid kontrer inn 1-2 med Erfan Kamali.

Alta IF - Lørenskog 1-2 (1-0)
1-0 Per Arne Østgård (17)
1-1 Stian Kristoffersen (str 87)
1-2 Mahmod Hejazi (90) 

Dommer: Ragnar Dahl
Gule kort: Jan Tommy Haugli, Alta; Mahmod Hejazi, Jan Otto Mostue, Erfan Kamali, Stian Kristoffersen og Anders Thorbjørnsen, Lørenskog.
Tilskuere: 400

Les mer her:
Altaposten: Ledelsen spist opp

Lørenskog: Sterk seier!!!
Radio Nordkapp: Alta tapte poeng på overtid 
Finnmark Dagblad: Himmel og helvete  

 

#Alta IFPosisjon AP
FDSB
1
Vidar Nogva
Keeper
 3
  
       
15Mads Reginiussen
Høyreback  3
  
22Øyvind PedersenMidtstopper
 4
2
 
20
Ole Mathis V. HættaMidtstopper 4
3
1
7
Per Arne Østgård
Venstreback 3
1
2
       
10Magnus AndersenHøyre indreløper
 2
  
17Stian Ingilæ
Sentral midtbane 4
 3
11Jan Tommy Haugli
Venstre indreløper
Ut 82
3
  
       
6
Martin Norbye
Høyreving
 3
  
5
Vegard Braaten
Spiss
Ut 10
-
  
8
Jan Egil Brekke
Venstreving  2
  
    31
  
23Christian ReginiussenAngrep
Inn 10 (5)
3
  
18Erlend Olsen
Forsvar
Inn 82 (11)
   
       
    34