Alta IF kapret tre svært viktige poeng borte mot Sarpsborg Sparta. Kampen startet på verst mulig vis: Hjemmelaget klarte, etter tjue sekunders spill, å smette en ball inn i mål rett gjennom Altas forsvar. Så ble Østfold-laget tildelt en straffe, som Mikko Vilmunen reddet mesterlig. Ikke mange minuttene seinere måtte Jan Egil Brekke fraktes av banen på båre. Han fikk hjernerystelse etter å ha fått en albue i ansiktet. Alta kom mer med utover i kampen og viste etter hvert gode takter. Så satte Aldin Softic inn utlikningen rett før pause. I motsetning til førsteomgangen, så startet de siste 45 minuttene til Altas fordel: Vegard Braaten scoret på straffe. Til tross for hardt press fra sarpsborgspillerne, klarte Martin Vonheim Norbye (bildet) å sende av gårde en suser. Den førte til økt altaledelse, som viste seg å være helt avgjørende. Sarpsborg Sparta fikk nemlig lurt inn en scoring i de spennende sluttminuttene. Dermed endte kampen til slutt 3-2 til Alta.

Sarpsborg Sparta - Alta 2-3 (1-1)
1-0 John Andreas Husøy (1)
1-1 Aldin Softic (39)
1-2 Vegard Braaten (str. 47)
1-3 Martin Norbye (79)
2-3 Øyvind Hoås (87)

Gule kort: David Hanssen, Hønefoss

Dommer: Stig Rune Krokdal