Gult betyr fareDet ble ikke den sesongåpningen vi hadde håpet på. Alta IF slet virkelig med å få spillet sitt på gli. Aziz Idris ble i tillegg utvist, da det gjensto fire minutter - etter å ha pådratt seg to gule kort.

Det første var av det svært unødvendige slaget: Aziz rev ned en fra bortelaget på midtbanen, og beløntes med et velfortjent kort. Og da en Stavanger-spiller falt etter kontakt med Aziz bakfra, var veien til dusjen kort. Mulig SIF-spilleren burde holdt seg på beina, men en spiller som har gult kort fra før burde kanskje la være å rote seg inn i en slik situasjon?

Tre av kampens nettkjenninger kom i sluttminuttene. Den aller siste ble hjemmelagets trøstemål, scoret av Aldin Softic. (Bilde: Alta IF)

 
 

Det startet imidlertidig bra. Alta kom til en stor sjanse da Jan Tommy Haugli ble spilt igjennom, men Bo Andersen i Stavanger-målet lot seg ikke overliste. Vegard Braaten hadde muligens en enda større sjanse like før pause, da han klinket til fra kort hold. Dessverre var ikke siktet godt nok innstilt og den fôr forbi bortre stolpe. I mellomtiden hadde gjestene tatt ledelse på et velplassert frispark - en situasjon hvor Alta-benken skrek etter frispark i situasjonen like før.

Stavanger kunne dermed trekke mange bak ballen, og satse på kontringer, mens de overlot spillet til Alta. Denne taktikken fungerte bra så lenge hjemmelaget ikke hadde dagen. Det ble med et par spede forsøk. I andre situasjoner hvor man hadde tilløp til gode muligheter, så var det den berømmelige sistepasningen, eventuelt sisteberøringen, som ikke stemte.

Da Alta med ti mann satset alt fremover for en utligning i sluttminuttene, fikk bortelaget kontringene sine. Det ble to mål på like mange minutter, og dagen var helsvart. Men det skulle bli et lite lyspunkt like før slutt; Et innlegg fra Jan Tommy Haugli nådde Aldin Softic, som fra kloss hold hadde en enkel oppgave med å åpne årets målkonto.

 

Alta - Stavanger 1-3 (0-1)
0-1 Kenneth Sola (27)
0-2 Lennox Kanu (90)
0-3 Johann Aleksander Kristoffersson (91)
1-3 Aldin Softic (93)

Gule kort: Jay Needham og Magnus Andersen, Alta; Klaus Vikesdal Petersen og Håkon Engelund, Stavanger

Rødt kort: Aziz Idris (2 gule, 86)
Dommer: Øyvind Alapnes, Finnsnes

Tilskuere: 760

Les mer her:
Altaposten: Tap i serieåpningen
Alta IF: Ikke som vi håpet på...
NIFS: Kampfakta

 

# Alta IF Posisjon AP FD

SB

30 Mikko Vilmunen Keeper 5 5 3
-
33 Jay Needham Høyreback 4 5
5 Thomas Braaten Midtstopper 5 5
4 Yaw Amankwah Midtstopper 5 5 1
8 Jan Egil Brekke Venstreback 4 4 2
-
10 Magnus Andersen Høyre indreløper 6 5
21 Aziz Idris Sentral midtbane RK 86 (to gule) 6 6
17 Håvard Nome Venstre indreløper Ut 57 5 4
-
6 Martin Norbye Høyreving 5 5
14 Vegard Braaten Spiss 5 5
11 Jan Tommy Haugli Venstreving 4 4
- 54 53
1 Vidar Nogva Keeper
7 Martin Overvik Forsvar
15 Nicolai Misje Midtbane
23 Christian Reginiussen Midtbane/Angrep
2 Thomas Andersen Forsvar/Angrep
9 Aldin Softic Angrep Inn 57 5 5
18 Rune Berger Angrep
- 59 58