Tenk å reise så langt...

... bare for å få bank...
For det var akkurat det Mjøndalen fikk i dagens kamp på Aronnes. Alta tok kommandoen fra start, og kom til flere fine sjanser med Jan Egil Brekke i starten, hvorav en kanonsjanse som ble reddet på streken. Mål ble det derimot ikke før Jan Tommy Haugli etter 37 minutter utnyttet en gedigen keepertabbe, og plasserte ballen enkelt i det tomme Mjøndalen-målet. Minuttet før pause ble det 2-0, da Ole Mathis Vesterheim Hætta (bildet) stanget inn sitt første A-lags mål for Alta på bakre stolpe.

Alta fortsatte kjøret i andre omgang og fikk uttelling etter bare fem minutter ved Martin Norbye. Minuttet etter svarte Mjøndalen på en av sine få sjanser i kampen. Men dette var Altas dag. 4-1 målet var en perle, signert Per Arne Østgård. Drivende i kjent stil spilte han vegg med Jan Tommy Haugli, som lekkert sendte han igjennom alene med keeper og 4-1 var et faktum. Neste mål, signert Thomas Andersen, kom kun to minutter senere. Fra vår posisjon kunne det se ut som offside, men linjemannen viser tegn til at Thomas var onside - og alene med keeper gjør Thomas ingen feil. Spikeren i kista får Magnus Andersen æren av å sette. Frisparket tar i en forsvarer og setter keeperen ut av spill; dermed 6-1.

Alta IF - Mjøndalen 6-1 (2-0)
1-0 Jan Tommy Haugli (37)
2-0 Ole Mathis Vesterheim Hætta (44)
3-0 Martin Norbye (50)
3-1 Henrik Hontvedt (51)
4-1 Per Arne Østgård (54)
5-1 Thomas Andersen (56)
6-1 Magnus Andersen (76)