Emmanuel-show

tobucket.com/albums/k117/Snorkpia/emmanueldavid.jpg" border="0" alt="" hspace="6" vspace="3" align="left" /> Emmanuel David (bildet t.v.) holdt show for tilskuerne, etter at han kom inn for Martin Norbye etter 52 minutter. Hans 5-2 mål var en perle som godt kan bli stående som årets mål, når sesongen oppsummeres i slutten av oktober. Men før det, hadde han også en utsøkt assist på 3-2 målet til Jan Tommy Haugli.

Alta fikk en god start på kampen. Kampen var kun fem minutter gammel da Thomas Andersen headet ballen forbi keeper, og ble deretter revet ned da han skulle runde keeperen og sette ballen i mål. Soleklar straffe. Jan Egil Brekke satte straffen rett på keeperen, men får returen rett i beina. Dermed står det 1-0 til Alta. Den gode starten kunne blitt til en drømmestart, idet Thomas sender Jan Egil igjennom, men ballen suser knallhardt i tverrliggeren.

Alta hadde mye friskt spill i starten. De kunne scoret både to og tre mål, før Skarp kom til sin første sjanse, der Stian mister ballen på midtbanen og roper på frispark til dommerens døve øre. Skarp avanserer ved at Aslak Sokki skyter fra 20 meter. Skuddet får en fin dupper etter å ha tatt borti Øyvind Pedersen, og dermed står det 1-1. Kvarteret senere har Skarp snudd kampen. Vidar Nogva må gi retur på frisparket fra 16 meter, og først på ballen er skarpspiller Tor Magne Opheim, som scorer fra fire meter.

tobucket.com/albums/k117/Snorkpia/jantommyhaugli.jpg" border="0" alt="" hspace="6" vspace="3" align="right" />Om Alta fikk en god åpning på første omgang, så var melodien den samme for andre omgang. Men i denne omgangen skulle de ikke slippe Skarp til. Omgangen er kun to minutter gammel, da Alta får corner. Brekke slår perfekt inn - og Thomas Andersen ruver høyest og stanger inn utlikningen. Sjansene kom på løpende bånd og Alta kunne fort scoret flere mål i andre omgang. Ledermålet kom da innbytter Emmanuel David fant Jan Tommy Haugli (bildet t.h.) på bakre stolpe med en utsøkt legg med utsiden av foten. Magnus scorer sitt første mål for dagen med et langskudd som kryper inn med stolpen. 5-2 scorer Emmanuel, da han finter en forsvarer ut i pølsebua på høyrekanten og avslutter knallhardt i mål ved lengste stolpe. Han er også delaktig i det siste målet. Et legg havner til slutt hos Magnus, som tar seg god tid, før han plasserer ballen i mål.

Skarp - Alta IF 2-6 (2-1)

0-1 Jan Egil Brekke (6)
1-1 Aslak Sokki (20)
2-1 Tor Magne Opheim (34)
2-2 Thomas Andersen (48)
2-3 Jan Tommy Haugli (59)
2-4 Magnus Andersen (62)
2-5 Emmanuel David (73)
2-6 Magnus Andersen (81)

Gult kort: Tor Magne Opheim, Rune Brekke og Terje Opphaug, Skarp. Thomas Andersen og Per Arne Østgård, Alta