Skuffende mot Sprint-Jeløy

Alta røk på et skuffende poengtap i gårsdagens kamp hjemme mot Sprint/Jeløy, men gjeninntok tabelltoppen i påvente av Follos kamp borte mot RBK2 i dag. Alta var upresise i spillet men kunne gå til pause med ledelse 1-0. Per Arne Østgård (bildet) fikk ballen på hjørnet av 16-meteren etter en corner og la ballen elegant over keeper i motsatt hjørne. Omgangen ellers kontrollerte Alta, men slet med det offensive og kom ikke til mange sjansene.

I andre omgang spilte Sprint med høyt press, men Alta klarte ikke å utnytte dette da bevegelse og presisjonen i angrepet var fraværende. Likevel, Alta kunne punktert kampen da Magnus Andersen kom til en stor sjanse like etter pause, men Sprints gode keeper Marcus Walfridson avverget.Samme Walfridson skulle ha vært utvist like før slutt da han angrep Andreas Pettersen i feltet, men det endte med gult kort til begge spillerne etter at Andreas tok igjen.

Sprints høye press førte laget inn i kampen. Alta mistet ballen uttalige ganger og Sprint kunne fosse fremover. Det resulterte ikke i så mange sjansene, men da Andreas Johansen fikk stå umarkert på 5 meter kunne ikke Vidar Nogva avverge.

Nå er det bare å brette opp armene og la Steinkjer få gjennomgå i cupen. Kampen spilles på Aronnes onsdag kl 18:00. Neste sjanse i serien er lokaloppgjøret mot HFK i Hammerfest på lørdag kl 16:00.

Alta IF - Sprint/Jeløy 1-1 (1-0)

1-0 Per Arne Østgård (27)
1-1 Andreas Johansen (80)

Gule kort: Andreas Pettersen, Alta. Gard Kristiansen og Marcus Walfridson, Sprint/Jeløy
Dommer: Jonny Nilsen, Furuflaten