Said Nordnes

Seier på Breidablikk

Etter en mindre god første omgang hvor Hammerfest var nærmest scoring - kun stoppet av en klasseredning fra keepervikar Said Andre Nordnes (bildet t.h.) - så ble det klasseforskjell i andre omgang. Både lag og supportere hadde brukt pausen godt og kom ut med en ny giv helt fra starten av omgangen.

Alta tok ledelsen etter 57 minutter. En presis slått corner fra Jan Egil Brekke fant Andreas 'Arvid' Pettersen i feltet. Han stanget inn 1-0 til stor jubel fra tribunen. Et par minutter senere ble HFK belønnet for sitt grisespill med nok et gult kort. Men for Tor Kristian Nilsen så var det hans andre for dagen så han måtte slukøret gå i garderoben.

Thomas Andersen kriget på topp og var banens ener og ble belønnet med scoring i det 72. minutt da han ekspederte et innlegg fra Jan Egil Brekke i mål. Alta hadde flere gode sjanser til å øke ledelsen, og helt på tampen så ble Christian Reginiussen spilt igjennom og han fant Thomas Andersen som fastsatte sluttresultatet til 3-0.

Emmanuel David ble observert under oppvarming i pausen, og han ville nok kommet innpå hvis det skulle ha vært nødvendig. Det er gledelig at skaden hans var langt mindre alvorlig en antatt.

Andreas jubler for 0-1

Hammerfest - Alta IF 0-3 (0-0)
0-1 Andreas Pettersen (57)
0-2 Thomas Andersen (72)
0-3 Thomas Andersen (90)

Gult kort: Ørjan Duurhuus, HFK
Rødt kort: Tor Kristian Nilsen (61), HFK (2 gule)
Dommer: Jonny Nilsen, Furuflaten